STOP honu na elyty
Moderátor: Moderátoři
-
David2
- Artaban001
Jak říkával Julius Satínský, IŠLO MA TRAFIŤ...
A kutilmile - nelituju tě
A teď trochu OT:
Artaban001 píše:....sám jsem kdysi pracoval v jednom servisu, kde jsem měl výrobcem předepsán způsob opravy - výměnou za nový díl a nedej Bože, když jsem si dovolil opravit...
Kdysi jsme s kolegou, který dělal v radiotelevizní službě (přeložím: v opravně), podávali do Přelouče jako zlepšovák potření řemínků a obložení mezikol magnetofonů a gramofonů obyčejným čistým saponátem, a nechat rozleštit, nevymývat. Měli jsme vyzkoušené na řadě B70, že místo sedmi měsíců životnosti (to tehdy bylo měsíc po záruce) se muselo znovu impregnovat až za dva roky.
V Tesle to viditelně ani nečetli: přišla ormigem namnožená odpověď, že podle předpisu výrobce se zásadně díly neopravují, ale mění za originální náhradní. Razítko, podpis, hotovo. K tomu byl průvodní dopis, že se zkouší už šestá gumová směs pro zvýšení spolehlivosti a že se omlouvají za přechodný nedostatek mezikol do modelů....
To jen na potvrzení.
Zpět k ellytům: životnost elektrolytů z Tesly a v Teslách je většinou úcty hodná. Ať už proto, že by byly tak dobré (přinejmenším slušné i byly), nebo proto, že konstruktéři je nezatěžovali v provozu až na doraz, natož kousek za.
to ZdenekHQ:
Doufám, že to léčíš výměnou všech elytů /// Vymenil som, nepomohlo, furt mi obcas preskakuje
to kondik:
vídavam/// Berem na vedomie, ale nezarucujem, ze si zapamatam. V hlave drzim datasheety a nie kraviny
Este taka podotazka, chodi sem niekto, kto navstevuje/chysta sa navstevovat VUT v Brne, FEKT?
No ak ta otazka nebola myslena provokacne, tak som na nu odpovedal, ak hej, tak racej kasli na. Nemienim sa to vychvalovat, co som porobil a ake sutaze povyhraval. Inak myslim, ze kazdy pochopil, ze tato tema bola len taka na odlahcenie.
Inak ak chces, mozeme pokecat na ICQ.
stepa píše:to Modemo: no jasny ze na odlehceni...hodil si navnadu a cekal kdo se chytnebtw,kdyz do elektrikariny delas od deseti let,kolik ti je? 12?
Skoro, este mi par rokov chyba
kondik píše:To: Modemo
Mna sa to nijak nedotklo, ale je zasadny rozdiel, ked niekto nieco vyraba a ked niekto nieco opravuje.
Mna uz "nadsenie" z vyrabania niecoho pred niekolkymi rokmi opustilo, radsej si nieco kupim hotove, ako to vyrabat, potom tomu vychytavat muchy a hlavne nato nemam cas. Pretoze sa venujem opravam, tak v tom je medzi tebou a mnou dooost velky rozdiel.
No ok, sak kazdy ma rad nieco ine, ale nepochopil som, preco nas dvoch porovnavas???
No a nemyslel som tak, ze vyrabam veci co sa daju kupit, take to klasicke bastlenie. Ja robim jednoucelove zariadenia (LCD, procak, vstupy/vystupy), vacsinou pre priemysel.
Ale ved to je jedno, ci oprava ci tvorba, hlavne aby si clovek cosi privyrobil
Zelam vela opravenych zariadeni