Optimální prohlížeč na NET
Moderátor: Moderátoři
Mám nainstalován IE v.7, dále FF 2004 a OPERA 9.21. Na web lezu nejčastěji v Opeře, i když třeba některé stránky nezobrazí korektně - pak přepínám na FF.
IE používám jen na nezbytně nutnou dobu a pouze na velmi limitovaném počtu silně zabezpečených stránek - internetbanking bohužel u některých peněžních ústavů nepodporuje nic jiného, než d e Billa Gatese. Proto jsem udělal totéž, co jiní výše - IE spouštím pouze z nabídky START, ikona skončila v koši.
A kutilmile - nelituju tě
masar píše:Na prohlížečích mi nejvíce vadí vzájemná nekompatibilita a neschopnost zobrazit korektně některé scripty a ccs, kde pouze IE nemá větší problémy. Je to proto, že většina webových stránek jsou vytvářeny pro IE a také je nutno přiznat určité průkopnictví ve vývoji některých prostředků např. v ccs (některé efekty) nebo ve spouštění multimediálních souborů na stránce, kde každý prohlížeč pracuje odlišně a při tvorbě webové stránky je na to nutno pamatovat, což někteří autoři nečiní a pak je tu problém pro alternativní prohlížeče.
ROFL...tohle me dostalo...chlape,vis proc IE zobrazuje podle tebe udajne "korektne" scripty a CSS,protoze to vetsina programuje pod IE a s*re na ostatni prohlizece,IE pouziva samy ochcavky,nic striktniho v tom neni...nejstriktneji dodrzuje HTML potazmo CSS Opera,potom jsou FF a IE(umyslne zarazeno IE az nakonec)
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Spokojeně používám FF 2.0, ve verzi 1.5 mi po nedávné aktualizaci začal blbnout. Operu mám taky, ale nejsem na ni zvyklý, pasuje mi líp Mozilla, tím ale neříkám že je horší.
Jinak IE považuji za jednu z největších tragédií od de Billa Gatese, hned po samotných woknech (Vista speciálně
U FF 2.0 se mi nejvíc líbí obnovení předchozích panelů např. po pádu systému, včetně pozice posuvníků a případného vyplnění políček nebo textového pole. (nevím, jestli je to i u IE7 ale zdá se mi že ne nebo to nefunguje).
www.sigmaphon.cz