Oravan typ 4333
Moderátor: Moderátoři
-
pipola
-
pipola
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
www.sigmaphon.cz
-
pipola
galjo píše:Morálne zastaralé TV je dobre zahodiť a nes. rat sa s nimi. Ved čo potom firmy budú vyrábať, ked sa budú držať pri živote staré chronty. Spieva zelená je tráva a ona má skutočne ružový nádych... Na čiernom tak nevidieť tie farby -naštastie...
Staré mašiny byly krásné...
nevím jak TV tam se časem opbrazovka fakt asi vypálí, ale já mám dodnes mgf.cívkáč Tesla B-116A a velkou stojanovou hi-fi věž NEC starou cca 25 let, co se dovážela do ČSSR. A jak to hraje ! Poctivej analog. Dneska bakelitové atrapy z Koreje jsou hračky pro děcka - na jedno použití.
warp píše:Doporučuju (dělal jsem to u C425 - G modul je skoro stejný) vyndat zmiňovanou zenerku a buď nedávat žádnou, nebo dát místo ní odpor 68k a vyndat keramiku nad ní (22nF) - tím se vyřadí automatika závěru trysek. Dále doladit zmíněné G2 napětí a RGB vyvážení. Pokud to nepomůže, tak jedině odpálit katody na obrazovce. Dělal jsem to, obraz je super - zpětňáky zmizely.
Ale on tvrdi,že skušal z inym modulom a šlo mu to dobre.Tak že chyba je zrejme v tom module.
-
pipola
konosuke mimo jiné píše:Staré mašiny byly krásné...
nevím jak TV tam se časem obrazovka fakt asi vypálí, ale já mám dodnes mgf.cívkáč Tesla B-116A a velkou stojanovou hi-fi věž NEC starou cca 25 let, co se dovážela do ČSSR. A jak to hraje ! Poctivej analog. Dneska bakelitové atrapy z Koreje jsou hračky pro děcka - na jedno použití.
Když k tomu připočítáš, že nad nápisem "hifi" na NECkách tehdy ohrnovali skalní hifisti nos i pysk (do jisté míry i právem, jen některé kusy téhož modelu vyhověly našim předpisům pro označení hifi a to ještě ne všem, ale pro ucho to hrálo a dodnes hraje skvěle), jak jim asi musí být při srovnání s dnešním vývojem k hranici hromadné přijatelnosti...
(Konosuke, a povol si značky v příspěvkách, nejlíp v profilu a trvale)
-
Návštěvník
- jef111
- Kontaktovat uživatele:
Díky M.
www.sigmaphon.cz