TVP Carmen - vertikál

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
greenhorn

Carmen

#16 Příspěvek od greenhorn »

Chcem sa ešte spýtať, ako posuniem obraz vo vodorovnom smere. Potrebujem ho posunúť o 2cm z ľava do prava.
Návštěvník

Re: Carmen

#17 Příspěvek od Návštěvník »

greenhorn píše:Chcem sa ešte spýtať, ako posuniem obraz vo vodorovnom smere. Potrebujem ho posunúť o 2cm z ľava do prava.

Za vychylovačkama máš dva prstýnky . Jsou to ty dva kroužky nejblíže k patici na vych . Jejich otáčením a vzájemným otáčením proti sobě docílíš žádaného efektu . Je to stejné jako u Minitesly , Junosti atd.
Ivan
Hill
Administrátor

#18 Příspěvek od Hill »

Tak jsem dal na http://upload.ebastlirna.cz soubor Tesla_4112U.gif .

Odkaz na něj sem přímo dát nemůžu, protože ať s Javou dělám, co dělám, žádné okno se mi neotevře. Javu přeinstalovat nemůžu, to jsem udělal jednou a ztratil jsem přístup do administrace systému Barco WeaveMaster, což je vada dost podstatná, když jsem v něm adminem. Tak zase hledejte, kluci, je to někde uprostřed.
greenhorn

Carmen

#19 Příspěvek od greenhorn »

Ďakujem všetkým za rady, ktorými ste mi pomohli a ja som sa priučil zase niečomu novému.
A šte jedna otátka: elektrónka PY88 začala vo vnútri moc prskať, tak že až stiahlo obraz. Po výmene druhej všetko ide ako má, no občas trochu prskne aj tá. Teda chcem sa spýtať či je chyba v PY88 alebo treba chybu hladať niekde inde. :D
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Jestli máš obraz správně akorát na šířku stínítka, prskat by neměla. Někde vyhrab ještě jednu a zkus ji.
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Lukas-Peca »

to já jsem chtěl jednou vyzkoušet UY1N, tak jsem ji strčil do rádia (Tesla 504U-II). Zapl jsem to, za chvíli to začalo pěkně hrát, najednou děsná rána z repráku a záblesk od žárovky. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Za okamžik se to ale opakovalo a tentokrát vyšel záblesk i z usměrňovačky. To už jsem neváhal a jal jsem se rádio vypínat, ale než jsem to vypl, tak se to ještě několikrát opakovalo. Když jsem si pak prohlížel tu UY1N, tak jsem si všiml značně ohořelé katody v místě, kde je v anodě takové okýnko. Na první pohled to nebylo vidět. Usměrňovačka byla použitá a na katodě bylo vidět, že už pěkných pár přeskoků pamatuje. Předchozímu majiteli asi rány a blesky z rádia nevadily :) . Poučení pro příště: to že v elektronce není zkrat ještě neznamená, že vám nezničí rádio :lol:
masar

#22 Příspěvek od masar »

Poučení pro příště: při výskytu "děsné rány z repráku a záblesku od žárovky" okamžitě věnovat pozornost rádiu, abychom o nic nepřišli. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“