Měníč DC/AC - ze 14VDC na 3x 36V/400Hz AC sínus
Moderátor: Moderátoři
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Ten motor je napájen do hvězdy s pracovní zemí nebo je zapojen do trojúhelníka ?
HiGhLaNdEr píše:Ten motor je napájen do hvězdy s pracovní zemí nebo je zapojen do trojúhelníka ?
Bohužel nevím proč to musí být sínus, možná né. V přístroji je tříosí giroskop a ty motory pohání setrvačníky. Také nechápu proč to nejsou stejnosměrné motory, ale nejspíš pro to, aby byly zachovány stále stejné otáčky setrvačníků. A jestli jsou do hvězdy nebo do trojúhelníku se mně nepodařilo zjistit. Na rozebrání přístroje si pro jeho cenu netroufám.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ to má slúžiť tak dôležitej veci, ako je gyroskop, tak to musí byť 100%-ne spoľahlivé. Určite by som tam nedával PICku,ani žiadný iný procesor. Vo výnimočnom prípade by som použil programovacie logické polia.
To nic nemění na tom, že k pohonu jsou PRAVDĚPODOBNĚ použity 3f motorky z důvodu téměř naprosté spolehlivosti - kondík nebo jiný způsob generování pomocné fáze je asi 10x méně spolehlivý, než prostý klecový rotor a 3f vinutí na statoru.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Sendyx píše:Když jsme tak u toho - jaká napětí se používají pro palubní sítě ? Rusové snad používali 115V 400Hz a ještě něco dalšího.
Na vojne som robil technika MIG23, ale keď mám pravdu povedať už si na tie hodnoty napätí nepamätám. Viem že to bolo 400Hz a väčšinu prístrojov, ktoré sme demontovali sme nevedeli kvôli napäťovej nekompatibilite na nič využiť. Zdá sa mi však že to bolo nejakých 127V. A neviem či neboli až dve napätia. Možno že jedno bolo DC a jedno AC. Bolo to fakt už hodne dávno.
-
Karbus