MARCILO píše:Skús odmagnetizovať monitor, poprípade vedľajšou ikonou daš nastavenie do základnej pozície. Alebo skontroluj, či nemáš voľné cievky zo zadnej strany monitora.
S demagnetizací nemá tato závada nic společného...
Moderátor: Moderátoři
excellence píše:Mám taky polínko do tohoto vlákna - přišel mo pod ruku výše zmiňovaný Hansol 730E model 1772E. Jeho problém spočívá v rozechvělém obraze. To znamená, že velikost obrazu je OK, vertikál je OK, ale horizontál je roztřepaný. Dá se to jednoduše přirovnat tomu, že zobrazený text vypadá jako rozsypaný čaj. Zatím jsem jej nerozebíral - máte s tím zkušenosti? Ocením jen fundované odpovědi.
excellence píše:Problém vyřešen - i když upřímě řečeno, více méně se to spravilo samo s mým přičiněním. Vytáh jsem C325 - změřil na průraz 1000V - kondík OK. Pak jsem se zaměřil na kondenzátory kolem horizontal-vertial procesoru STV6888 - zaměřil jsem se na svitky - postupně je vytahoval a proháněl 500V na svod. Ani jeden nepopouštěl a dříve, než jsem se vrhl na elyty, tak jsem to zkusil zapnout a světe div se, monitor je v pořádku. Zřejmě byl na desce nějaký stuďák, případně pokud ne - tak se porucha po čase objeví znovu. Zatím monitor už 3 hodiny jede k naprosté spokojenosti.