Souhlas. Na podobných mašinách se například zaznamenával veškerý provoz na velitelských stanovištích protivzdušné obrany státu - byly to 12stopé magnetofony s podélným záznamem a dobou záznamu na 1 cívku 12 hodin. Pásek 1" (25,4mm) široký, cívka měla asi 28-30cm v průměru, těžká byla jak cihla... Záznam se musel archivovat 30 dní nejméně. Pokud došlo k mimořádce nebo například k narušení vzdušného prostoru, dalo se z toho záznamu zrekonstruzovat téměř všechno - byl tam záznam signálů z jednotlivých podřízených radarových útvarů, hovory na lince vyčítači - kresliči, na velitelské lince k rakeťákům a stíhačům - a já nevím co ještě, já to na starosti neměl, sloužil jsem na vedlejším sále u výpočetního centra... Jen vím, že se z toho dělaly rekonstrukce funkce a reakcí obsluh systému detekce a velení na narušení hranic a že často se tomu systému říkalo BONZÁK...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ono to s tímto moc nesouvisí, ale s tím skleněným krytem jsi mi připoměl, že zrovna dnes jsem viděl vyhozený starý studiový mgf - střeva lampové, velikost větší ledničky, obrovské kotouče, dřevěná skříň. Nápisy u tlačítek české. Možná bych jej zachránil pro úzce zaměřeného blázna.
zdravím, dostal som do rúk B116 od kolegu a prosil ma aby som mu do toho integroval nejaký koncový stupeň. nič doma som už nenašiel ala MDA. tak som šiel na SOS a tam som narazil na stavebnicu s TDA 2030 2x15W. všetko v pohode ako chladič by po uprave poslužil vrchný kovový diel mgf. kde je prichytené aj madlo. zosilovač by som situoval do miesta cca nad pravý unášač podobne ako to mala B115. hačik je len v tom že stavebnica má požiadavky na nápajač aby mal prudovú zatažiteľnosť aspon 2A trafo v B116 má max 0.8. tých 2A odber bude asi pri max vybudení zosilnovača. to sa nikdy nestane(predpokladám) istiacu poistku pre napajaciu vetvu si zosil pýta 2.5A. napätie na jednej vetve zdroja v B116 je cca 30V usmernených a odfiltrovaných pripravených pre prípadné iné použitie. toto napätie stabilizujem pomocou 78L18 na 18V. snad to v puzdre TO220 vydrží a nespečie sa. zapojenie má osadené na každý kanál ako filtraciu napätia elektrolyt 2200uF/25V . aspon myslim že táto kapacita je v zapojení použitá na filtráciu napätia. sudim podla kapacity a asi to služi aj ako napätová kompenzácia pri špičkách. tu kapacitu 2200uF by som nahradil kap. 4700uF.
tak asi takto si to predstavujem.
ak mate niekdo nejaký iný napad ako vyriešiť montáž koncáku. rád sa poučím. Navrhoval som aj výmenu trafa za iné no majitel do toho nechce až tolko vrážať.