trafo z ulice

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
jandu

#16 Příspěvek od jandu »

Musíš uviesť čím je osadený koncový stupeň, či je jednočinný alebo dvojčinný. Predpokladám že hovoríš o elektrónkovom zosilovači. Tieto údaje sú potrebné pre stanovenie veľkosti transformátorových plechov a ich počtu a tiež pre druh a spôsob vinutia. Teda koľko závitov a akým vodičom primár a sekundár. O tejto problematike najlepšie poradia v sekcii Audiotechnika. Tú navštevujú ľudia v tejto tematike snalý a to aj z oblasti stanovenia ale aj možnosti zohnania potrebného trafa.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
franni

#17 Příspěvek od franni »

rad bych si postavil 100watt lampovy zesik,dvoukanal,cisty a zkresleny tak shanim soucastky,a zacal jsem trafem,ale kdyby nahodou nekdo neco mel,tak se ozvete,diky
mi-ro

#18 Příspěvek od mi-ro »

franni, nechci tě podceňovat ale abys nebyl zklamanej, lampový zesy vypadají jednoduše ale všechno co tam je musí být přesně tak jak má být a nelze to něčím nahradit. Jestli chceš na něco hrát, začni nějakou stavebnicí s trandama a časem až o lampáčích budeš vědět víc tak si nějakej postavíš. Já bastlím víc než 30 let ale lampáč bych buď koupil v bazáru a "dotunil" ho ale určitě bych ho nestavěl z nuly. Pořádnej MARSHALL dokážou jen zkušený profíci a navíc kvalitní výstupák nebude nejlevněší.
..to bude jen ňákej odpůrek
vombat
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od vombat »

Jsme zase nějak mimo mísu. Začínalo toto téma tak, jako když si chceš vyzkoušet něco s lampama a skončíme u kopie zesu předních výrobců. Je tu dost vláken, kde se to už rozebíralo.
mi-ro

#20 Příspěvek od mi-ro »

Já nevím ale franni o kousek výš píše jasně že si chce postavit 100W lampáč a nevypadá to že by chtěl něco zkoušet. Já mu píšu můj názor na takovou stavbu a je na něm jestli do toho půjde nebo ne. Jen by mě ho bylo líto kdyby začal zkoušet lampovej zes s výstupákem na 100V rozvod nebo pulzním trafem z monitoru.
vombat
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od vombat »

Miro nemyslel jsem to nijak zle, ale kdyby franni napsal ze začátku o co mu jde, tak jsme mnohem dál, ale začínalo to jestli může trafa z kecafonu použít na lampáč......a k jádru věci se dobereme až na konci druhé stránky.
franni

#22 Příspěvek od franni »

kluci tesi me vas zajem,ale tranzistor mam doma a fakt ho stavet nechci,hrat uz vubec prez nej nechci,rad bych dal dohromady neco solidniho a hlavne posluchatelnyho,vite,proto chci neco lampoveho
Killroy
Moderátor

#23 Příspěvek od Killroy »

franni píše:kluci tesi me vas zajem,ale tranzistor mam doma a fakt ho stavet nechci,hrat uz vubec prez nej nechci,rad bych dal dohromady neco solidniho a hlavne posluchatelnyho,vite,proto chci neco lampoveho

To tě samozřejmě ctí, nicméně začít s nalezeným (a v zásadě nevhodným) 100V trafem z pouličního křiklounu nebude asi ta správná cesta.. :cry:
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
jandu

#24 Příspěvek od jandu »

Úspešná elektronická konštrukcia začína stanovením požiadavok na zariadenie. Na základe toho sa vyberá principiálna schéma, podľa ktorej sa upravia/vyberú aktívne prvky /elektrónky, tranzistory/. Potom nasleduje výber pasívnych prvkov-rezistory, kondenzátory, cievky, tlmivky a v neposlednom rade ten výstupák. Ako posledné je stanovenie mechanických tvarov a rozmerov. Takže ten začiatok s trafom je úplne mimo.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
tandel

#25 Příspěvek od tandel »

No to je svatá pravda, ale můj osobní názor - když někdo chce stavět zesák, měli bychom ho spíš podporovat, ať už k tomu přistupuje jakkoliv. Elektronika je krásná...
franni

#26 Příspěvek od franni »

bude te me podporovat?diky.kdy to zacne?uz si nechavam motat trafo
franni

#27 Příspěvek od franni »

cus kluci!!hadejte co jsem dnes dostal,tesla 50 a uz je upravena na kytaru se skreslenim,hec
franni

#28 Příspěvek od franni »

sice jsem dostal teslu 50,ale po pripojeni kytary to ani nehlesne,lampy sviti,hreji,ale nehraje,cim to je,cim to je?
rnbw

#29 Příspěvek od rnbw »

Je to pokazene.
mi-ro

#30 Příspěvek od mi-ro »

franni píše:bude te me podporovat?diky.kdy to zacne?uz si nechavam motat trafo
Že by žádná další podpora? asi všichni pochopili že je to ztráta času.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“