Přihodit nebo počkat na nějakou příští nabídku?
Moderátor: Moderátoři
Nedělám z Tebe vola v žádném případě,jen je vidět,že se v této oblasti neorientuješ,jinak by jsi věděl,že u starých typů elektronek/např.AF7,AL4,EL11atd./je na skle bakelitová patice,která je ke sklu přilepena a vývody vedou kousek ve vzduchu a pak jsou přiletovány do dutých nožek.Takže když nahřeješ všechny nožky až povolí cín a uvolníš patici,tak můžeš celou patku odejmout a pokud je perušený drát mezi sklem a tou paticí,tak to nadstavíš a jeto.jezevec píše:pajosek2 píše:No jasně,trochu Tě poučím.Bylo jich asi 7ks a ani u jedné nebyla nutná regenerace tuším,že u dvou bylo přerušené žhavení mezi peticí a sklem u jedné byla upadlá anoda v nožičce,tekže stačilo propájet,u jedné byl zkrat mezi G2 a G1 to šlo ostřelit kondíkem a u jedné upadlá čepička. Nic jsi z toho nedělej u Lenin říkal UČIT SE,UČIT SE,UČIT SE.jezevec píše:pajosek2 píše:Já jsem koupil za pár kaček na AUKRU nefunkční elektronky a víc než polovinu jsem opravil...
...kladivem.
Upadlá čepička byla celkem běžná věc a většinou se dala přiletovat, zkrat mezi mřížkami se dá odpálit, je otázkou na jak dlouho. Nechápu to přerušené žhavení mezi paticí a sklem, co tím chtěl básník říct. Pokud se uvolní bodový svár uvnitř baňky, tak ho nespravíš žádným proletováním, nedělej ze mě vola.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- sambiliong
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pajosek2 píše:Nedělám z Tebe vola v žádném případě,jen je vidět,že se v této oblasti neorientuješ,jinak by jsi věděl,že u starých typů elektronek/např.AF7,AL4,EL11atd./je na skle bakelitová patice,která je ke sklu přilepena a vývody vedou kousek ve vzduchu a pak jsou přiletovány do dutých nožek.Takže když nahřeješ všechny nožky až povolí cín a uvolníš patici,tak můžeš celou patku odejmout a pokud je perušený drát mezi sklem a tou paticí,tak to nadstavíš a jeto.
OK, ten bakelitový sokl mě nenapadl. Kdybys napsal sokl a ne patice, možná by mě to trklo. Ono se vlastně nejedná o opravu elektronek, ale opravu jejich vývodů. Proto to nedorozumění.
S tím prodlužováním drátků to dělám stejně,co se týká lepení,tak to je hodně diskutované téma.vstupní lampy s malám ohřevem jsem lepil dvousložkovým,černým lepidlem a bylo to v pohodě.Koncové lampy lepené tímto lepidlem sice obstály a baňky držely,ale bylo vidět,že toto lepidlo trochu změklo.Nyní chci vykoušet buďto sehnat něco vysokoteplotního,nebo použít nějakou směs s vodním sklem,ale to bude muset ještě počkat,protože mám teď dost jiné práce.Sendyx píše:Jo, to by šlo. A čím lepíš ?
Neboj se nic se neděje.Kdyby jsi věděl kolik věcí nedochází mne,nekdy si připadám jako úplný blbec,ale proto je toto fórum abychom si pokecali,ne?jezevec píše:pajosek2 píše:Nedělám z Tebe vola v žádném případě,jen je vidět,že se v této oblasti neorientuješ,jinak by jsi věděl,že u starých typů elektronek/např.AF7,AL4,EL11atd./je na skle bakelitová patice,která je ke sklu přilepena a vývody vedou kousek ve vzduchu a pak jsou přiletovány do dutých nožek.Takže když nahřeješ všechny nožky až povolí cín a uvolníš patici,tak můžeš celou patku odejmout a pokud je perušený drát mezi sklem a tou paticí,tak to nadstavíš a jeto.
OK, ten bakelitový sokl mě nenapadl. Kdybys napsal sokl a ne patice, možná by mě to trklo. Ono se vlastně nejedná o opravu elektronek, ale opravu jejich vývodů. Proto to nedorozumění.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]