volba lcd monitoru

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od drabek06 »

Ale ja sem nepsal ze si EIZO vyrabi svoje panely. Ja sem psal ze to je dobrej vyrobce LCD :wink: A S-IPS je technologie LCD, ne vyrobce. Mas v tom vsem trosek bordel . . .
Filda

#17 Příspěvek od Filda »

Já doufal že mě spíš poradíte i model který je dobrý :D ........ zatím se přikláním k tomu HP. Ještě jsem viděl zajímavý fujitsu siemens (šit?)
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od drabek06 »

Můj nazor je na to takovej ze v dnesni dobe je uplne jedno co si koupis za LCD monitor. Vyrobce do toho cpe stejnak veci ktery nevyrobil. Tim myslim zdroj s menicem na CCFL a potom prevodnik. Jeste sem nezazil LCD monitor keterj by mel i streva stejny jako je vyrobce monitoru. Spis bych se soustredil na parametry a nasledne si z toho vybral co se me libi po designovy strance. Ale pokud chces kvalitni obraz s dobrejma barvama tak koukej aby mel panel S-PVA, to je zaruka 8bit barev a dobrejch pozorovacich uhlu . . .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od forbidden »

Taky doporucuju neco s S-PVA, mam Fujitsu-Siemens S20-1W a rozhodne to neni zadnej shit, jsem s nim nadmiru spokojenej.
kozoka

#20 Příspěvek od kozoka »

drabek06 píše:Ale ja sem nepsal ze si EIZO vyrabi svoje panely. Ja sem psal ze to je dobrej vyrobce LCD :wink: A S-IPS je technologie LCD, ne vyrobce. Mas v tom vsem trosek bordel . . .
nemám vtom zmatek http://www.czechinvest.org/japonska-ips ... 2-000-lidi
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od drabek06 »

kozoka píše:
drabek06 píše:Ale ja sem nepsal ze si EIZO vyrabi svoje panely. Ja sem psal ze to je dobrej vyrobce LCD :wink: A S-IPS je technologie LCD, ne vyrobce. Mas v tom vsem trosek bordel . . .

Mno jo, ale ja se tady celou dobu bavim o technologii LCD s nazvem S-IPS a ne o nejaky firme s podobnym nazvem co LCD vrabí, to je rozdil :wink:
kozoka

#22 Příspěvek od kozoka »

drabek06 píše:
kozoka píše:

Mno jo, ale ja se tady celou dobu bavim o technologii LCD s nazvem S-IPS a ne o nejaky firme s podobnym nazvem co LCD vrabí, to je rozdil :wink:
Tuhle technologii vyvinula společnost Toshiba proto ten název firmy. Tato technologie se používala už kdysi ve starých ale hodně drahých Laptopů. Nevím o tom žeby se používala v LCD Monitorech.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od drabek06 »

kozoka píše:
drabek06 píše:
kozoka píše:

Tuhle technologii vyvinula společnost Toshiba proto ten název firmy. Tato technologie se používala už kdysi ve starých ale hodně drahých Laptopů. Nevím o tom žeby se používala v LCD Monitorech.

To se divim ze zrovna v notebookach. V dnesni dobe jsou vsehny panely typu TN a kdyz je nahodou jinej tak se tim honosne chybej, ale to vetsinou sou opravdu drahy notebooky . . .
pepik9

#24 Příspěvek od pepik9 »

Tuhle technologii vyvinula společnost Toshiba proto ten název firmy..

http://pctuning.tyden.cz/pruvodce_ploch ... lepsi.html
http://pctuning.tyden.cz/3x_lcd-technol ... praxi.html
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od durkovic »

ak chceš pozri sa na ten typ monitoru ktorý mám v podpise. plna spokojnost a navyše od datardu 5 ročná záruka (doplatil som myslím 1000 korún)
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
breta1

#26 Příspěvek od breta1 »

[quote="drabek06"]
Ale co me opravdu vadi a to nejvic ze vseho je nizky zpracovani barev !!!! U vetsiny monitoru to je 6bitu a to je zalostne malo on to taky zadnej vyrobce neuvadi a taky vi proc

Nějak se mi to nezdá, u běžných LCD se uvádí číslo 16 mil. barev, z toho plyne vzorkování pro každý pixel 8 bity - nebo něco špatně chápu?
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od drabek06 »

breta1 píše:
drabek06 píše:
Ale co me opravdu vadi a to nejvic ze vseho je nizky zpracovani barev !!!! U vetsiny monitoru to je 6bitu a to je zalostne malo on to taky zadnej vyrobce neuvadi a taky vi proc

Nějak se mi to nezdá, u běžných LCD se uvádí číslo 16 mil. barev, z toho plyne vzorkování pro každý pixel 8 bity - nebo něco špatně chápu?

Mno ono se to uvadi ale realita je jina :wink: Opravdu je to tak jak sem psal. Podle me to je takze holej LCD panel zvlada 16mil. barev, ale ta prevodni elektronika to neumi, takze ten panel neni plne vyuzitej. Timhle by se vyrobci LCD mohli taky ohrazovat kdyby na ne nekdo s timhle chtel vlitnout . . .
Trinom

#28 Příspěvek od Trinom »

Další možností je koupit jednu z prvních drahých patnáctek, který nebyly ošizený. Ač mají TN + film, tak mají přirozené barvy (nemají overdrive) a 8 bitové zpracování obrazu. Osobně mám 6 let starou Belineu 101537 a naprostá spokojenost. Jediná věc, kterou výrobce uvedl chybně je typ panelu. Měl tam být MVA a je tam TN (má všechny neduhy TNka), ale jinak vše OK.
MirekMH

#30 Příspěvek od MirekMH »

Filda píše:Zdravím, dnes mě odešel monitor (klasický CRT) .... neodešel uplně --- normálně jede, jen neje zvýšit frekvence nad 70Hz (bolí z toho oči jak to bliká). Opravovat se mě to nechce (asi to bude něco složitějšího v nějakém IO. Je to stejně šit značka AOC.
Chtěl bych si teda pořídit nějaké levnější lcdčko. Cca do 5000kč (není o moc, ale musí to stačit) :D . Ctěl bych se vyhnout nějakým šmejdům (v tomhle cenovém rozpětí to ale asi nebude moc možné). Poradíte nějaký? Lepší by byla 19ka, ale spokojím se i se 17kou.
Kyž 19",tak v ceně 8-10.000,- by mohl být OK,vše pod 8.000,- je blééé
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“