Panasonic NV-J45EE - špatný obraz

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
SIDTIM

#16 Příspěvek od SIDTIM »

Ještě jsem se potkal se zákazníkem, který si přepl na NTSC a pak brečel, jak má asi špatnou hlavu... :cry:
..a co shoří, nezhnije..!
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od durkovic »

možna že to bude off topic ale skusim poradiť, čo tak ešte hlavičky prejs gumou, v niektorých prípadoch to robí divi, len škoda že je to rada NV-J...
tam s tou gumou dosť opatrne, ono na tej čelnej strane feritu môže už byť aj hrubší nános bordelu tak odolneho že už nejde dať dole ani alkoholom.
Budu-li moci, tak nepřijdu, ale nebudu-li moci, pak určitě přijdu
SIDTIM

#18 Příspěvek od SIDTIM »

to durkovic:
Přesně tak, na týhle případy klidně používám aceton nebo toluen. I na samotném bubnu bývají nečistoty přímo "připečené".
S tou gumou jsem to jednou zkoušel a nic moc (mám samozřejmě na mysli to ogumování bubnu... :oops: :lol: :oops: )
Marco85

#19 Příspěvek od Marco85 »

Zdravím
RF-OUT jsem zkoušel přenastavit, rušení se sice trochu zlepšilo, ale přesto se stále objevují v obraze proužky, a obraz je pořád jakoby s ubranými barvami. Nastavil jsem si páskovou dráhu podle jedné kazety, aby byl obraz stály a neproblikaval nebo neujížděl (točil jsem pouze pravým a levým sloupkem), ale když tam dam nějakou jinou, tak obraz skáče a je trochu ujetý. Je jedno jestli je SP nebo LP, dělá to to samé, pouze ta jedna kazeta hraje relativně dobře (samozřejmě jakoby bez barev, ale trochu barvy tam je).
Pokud jde o hlavu, tak vypadá že je tam původní. Už jsem objednal novou, tak jsem zvědav jak to dopadne.
učím se, proto potřebuji Vaše rady
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od durkovic »

to RF OUT by ani nevadilo ale nemyslím že si mal točiť s rolanami, hlavne nie z ľavou, ta je prave na nastavenie zvislej stability obrazu, a zviknú byt citlive už na štvrť otáčky ak sa jedná o dvojhlavove video. ta prava rolna je v podstate na spravne snímanie obrazu čisteho bez porúch.
skôr ako nastavenie rolien by som pozrel stav pritlačnej kladky.
SIDTIM

#21 Příspěvek od SIDTIM »

Opotřebovaná hlava nemá vliv na sytost barevného podání - u vadné hlavy se objevují tzv. drop-outy - tedy horizontální sněžení (bílé čárky), příp. už jen šum.
Podle popisu bude vyžadovat celá pásková dráha řádné nastavení - tj.krom úhlu opásání videobubnu i tah odvíjecí brzdy, nastavení CTL hlavy, kontrolu kladky, demagnetizaci...
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od durkovic »

presne tak
Marco85

#23 Příspěvek od Marco85 »

A poradíte mi prosím jak na to??? Nebo mi řeknete zanes to odborníkovi?
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od durkovic »

skontroluj najprv pritlačnú kladku (gumový čierny válček) guma nusí byť tmavá, a mäkká, ak je lesklá a tvrdá tak vymenit, ak len lesklá tak zobrať šmirgeľ a prešmirglovať gumu do tmavej vrstvy. ak je toto OK tak potom pokračuj už rozhasenými rolnami, je to piplačka ale da sa to ale musíš mať u seba aspon tri kazety v perfektnom stave a najlepšie každá nahratá na inom videu, lebo týmto budeš znovu nastavovať tracking a snímanie obrazu. najprv nastav čístý obraz a hladke podanie pravou rolnou, potom stabilizuj lavou rolnou lietajuci obraz, vymeni kazetu a stabilizaciu donastav aj pre tuto nahravku a tak dalej aj z tretou a zase s prvou pre kontrolu. to je samozrejme nastavenie po domacky v servisoch to robia na prve nastavenie s test kazetou. potom ak je toto OK tak choď na brzdy pod lavým unášačom, je možné že ak su brzdy v zlom stave tak sa ti rolami nepodarí nastaviť stabilitu a čistost obrazu.
PavelN

#25 Příspěvek od PavelN »

SIDTIM píše:Ještě jsem se potkal se zákazníkem, který si přepl na NTSC a pak brečel, jak má asi špatnou hlavu... :cry:

Já dvakrát za dobu působení v servisu ale neměl to na svědomí on ale děti a člověka to v tu chvíli nenapadne pokud neví jak se to pak projevuje, protože pokud je to tak přepnuté tak je obraz pruhovaný a vypadávají mu barvy.
SIDTIM

#26 Příspěvek od SIDTIM »

to PavelN:
Skutečně, třeba u Panasoniců byl inkriminovaný přepínač volně přístupný na front-panelu a děti, i manželka neměli problém "zasáhnout" :D
A ve výsledku závada jak hrom - ten dotyčný, co měl takhle přenormováno není žádný bl*ec, vlastní firmu přes výrobu audiovizuálních nateriálů a takhle brečel nad Panasonicem SVHS...
Když jsem mu oznámil příčinu, vytvořil si na čele gorbačovskou skvrnu od zdi... :lol:
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od durkovic »

SIDTIM píše:to PavelN:
Skutečně, třeba u Panasoniců byl inkriminovaný přepínač volně přístupný na front-panelu a děti, i manželka neměli problém "zasáhnout" :D
A ve výsledku závada jak hrom - ten dotyčný, co měl takhle přenormováno není žádný bl*ec, vlastní firmu přes výrobu audiovizuálních nateriálů a takhle brečel nad Panasonicem SVHS...
Když jsem mu oznámil příčinu, vytvořil si na čele gorbačovskou skvrnu od zdi... :lol:
:lol: :lol: :lol:
Marco85

#28 Příspěvek od Marco85 »

Tak jsem vyměnil hlavu, kladku, nastavil páskovou dráhu a výsledek je podstatně lepší. Sice ty barvy byly způsobené že to bylo přepnuté v secamu, ale obraz je i tak mnohem lepší. Děkuji všem za rady.
SIDTIM

#29 Příspěvek od SIDTIM »

Tak to vidíš, nakonec ten nejbanálnější zásah je nejúčinnější.. :lol:
Nicméně, výměnou elytů v cestě videosignálu aj. jsi nic nepokazil, naopak. Budeš úročit v budoucnu, kdy by se to, či ono nečekaně "vysypalo" v tu nejnevhodnější chvíli.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “