LM331 - nelinearita prevodu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
mtajovsky

#16 Příspěvek od mtajovsky »

tda7250 píše:Na toto sa vykaslat a davam navrh do plena ako vyriesit prevodnik okamzitej hodnoty prudu na jeho strednu hodnotu v case.

To je snad zakladní úloha ... Nabíjejte tím proudem kondenzátor C po dobu t a potom změřte napětí U. Střední hodnota proudu bude:

Istř = Q/t = U x C / t

Popřípadě odvoďte z proudu napětí a to veďte do nějakého integračního článku.
piitr
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od piitr »

Přesně tak. Převést na napětí a prohnat přes RC článek.
Ve speciálním případě by mohlo i stačit ten proud pouštět skrz paralelní kombinaci R a C. Napětí na ní bude úměrné střední hodnotě proudu.
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

už vidím jak takhle převádíš 1 Hz se střídou 1:10 ;-)
tda7250

#19 Příspěvek od tda7250 »

Mno jeden obrazok povie tisic slov... Takze podla tejto schemy by som chcel spravit meranie preneseneho prudu akurat podstatne lepsie ako to tam je... Chcel by som zvacsit dynamicky rozsah aspon na 100dB ale ako vidim tak to asi technicky nebude mozne... potom ma napadaju dva rozsahy od 0.1 mA do 100 mA a napriklad od 100 mA do 10000 mA ktore by sa preipnali skokovo a ich pocty impulzov by sa potom nejako "scitali" v uP.
Přílohy
lm331.gif
(33.64 KiB) Staženo 153 x
romansis

#20 Příspěvek od romansis »

Také řeším převodník U/f.Zkoušel jsem taky KA331 ale nepodařilo se mi to rozchodit.Pak ještě něco s operákama a to celkem funguje,jen to není ono.Chci to použít pro rozsah 0-100mV,na výstupu používat počítač z kola,Který by zobrazoval okamžitý proud,průměrný proud,max. proud.....
tandel

#21 Příspěvek od tandel »

romansis píše:Také řeším převodník U/f.Zkoušel jsem taky KA331 ale nepodařilo se mi to rozchodit.Pak ještě něco s operákama a to celkem funguje,jen to není ono.Chci to použít pro rozsah 0-100mV,na výstupu používat počítač z kola,Který by zobrazoval okamžitý proud,průměrný proud,max. proud.....

Zkus to osvědčené schéma, co už tu jednou bylo toto http://measure.feld.cvut.cz/groups/edu/cmm/U-f.pdf
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“