CTV 213

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
silio

#16 Příspěvek od silio »

Síce má kondik niekedy dosť tvrdé odpaly,ale súhlasím s ním.
MIFO

#17 Příspěvek od MIFO »

po výmene VN trafa TV "nabehlo" (už neprská do súčiastok) OSD zobrazuje dobre, zvuk ide, obraz je tmavý.
na katodach RGB je 140V, vstupné nap. video signálu je od 0,5-0,9 V ak som dobre videl v schéme malo by tam byť 4V. prosím ešte o radu čo blokuje vstupné nap. (z dvoch schém, na jednej sedí to na druhej ono) tak nie som istý
Mysteri

#18 Příspěvek od Mysteri »

Dosť podstatné: Tie napätia si meral Multíkom, alebo osciloskopom ? Nie je napätie, ako napätie... :wink: Tmavý obraz máš aj keď zväčšíš G2 na tom novom trafe?/T.J. ten trimer SCREEN, ktorý treba nastaviť :?/ a prepáč, predbehmem možno Tvoj ďalší príspevok, neostrý obraz: to nastavíš tým druhým trimrom na SPLIT trafe, má označenie FOCUS :? A čo sa týka ,,KONDÍKA" , podla mňa, je to človek, ktorý veľmi rád poradí, nerobí drahoty, ale zároveň núti človeka aj k premýšlaniu :wink: Od neho som nevidel na žiadnom vlákne žiadnu aroganciu, výsmech a tak podobne, ako to vídať na niektorých iných CZ-SKweboch.
MIFO

#20 Příspěvek od MIFO »

podla OSD-čka sa dá v pohode nastaviť ostrosť. ak beží OSD nie je problém v nastavení VN trafa. pár som ich už menil .
po zvýšení G2 -šedý obraz zo spet. behmi . pri farebných pruhoch prevláda B ako keby chýbala R. a nap. sú rovnaké na všetkých katodach . v starších vlaknach som našiel podobnú závadu s "prevládaním" modrej . ten tranzistor mal prechod b-c nie na diodteste ale ohmicky . potvrdilo sa to aj tu, avšak bez zmeny.
tá dióda súvisiaca s video doskou je v napájacej ceste. pre istotu som ju vymenil spolu s fit.kondíkom.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“