Programovani ATMEGA8 - 16PU
Moderátor: Moderátoři
- tominekk
- Kontaktovat uživatele:
http://dybkowski.net/elka/ispprog.html
Je to snad to nejjednodusi, co vubec jde.
V AVR studiu si vytvorim projekt, patricne ho nastavim a zkompiluju.
V adresari projektu me to vytvori adresar default a v nem soubor <jmeno_projektu>.hex
Tento soubor nastavim jako vstup pro programator. uP smazu a potom nahraju program.
Odklepnu reset a bezi ...
tominekk píše:Tak ja pouzivam presne tohle:
http://dybkowski.net/elka/ispprog.html
Je to snad to nejjednodusi, co vubec jde.
V AVR studiu si vytvorim projekt, patricne ho nastavim a zkompiluju.
V adresari projektu me to vytvori adresar default a v nem soubor <jmeno_projektu>.hex
Tento soubor nastavim jako vstup pro programator. uP smazu a potom nahraju program.
Odklepnu reset a bezi ...
To bolo pre mňa ?
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
tominekk píše:No vicemene ano.
Spis nez odpovedi konkretne pro Tebe jsem se snazil shrnout funkci zpusob jak naprogramovat uP.
To je mi viac menej jasné , len ma zaujala zmienka o testovaciom "texte" ktorý sa nahrá do procesora . Ten neviem ako urobím .
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
SMITH píše:tominekk píše:No vicemene ano.
Spis nez odpovedi konkretne pro Tebe jsem se snazil shrnout funkci zpusob jak naprogramovat uP.
To je mi viac menej jasné , len ma zaujala zmienka o testovaciom "texte" ktorý sa nahrá do procesora . Ten neviem ako urobím .
Šlo o otestování programátoru. Zapsat do FLASH nějaká data (jakákoliv, klidně nějaký text, třeba tenhle příspěvek z Bastlírny) a pak FLASH přečíst a přečtená data se musí shodovat se zapsanými daty.
- tominekk
- Kontaktovat uživatele:
2 Andrea : Stale mi není jasné ako . V nodpade napíšem nejaký text uložím a na vzniknutom súbory prepíšem koncovku na HEX ? Alebo ako?