TESLA 4245U MARTINO - problémy se signálovou částí
Moderátor: Moderátoři
Musíš rozlišit, co je důležité. A to ty kondíky nejsou. Ta televize musí chodit s 22k stejně jako 33k (je jen blokovací, důležité je, aby jeho kapacita byla větší, než asi 10k, může být i o dost).
Kondíkem 33pF se taky zabývej, až tam dostaneš vůbec nějaký obraz. Jestli tam žádný obraz není, nemáš jak poznat, jestli tam ten kondík už je někde jinde, nebo opravdu chybí. Obraz tam totiž musí být s ním či bez něj.
Když máš zkrat na vstupu AVC, napřed ho najdi a odstraň a nezdržuj se blbostmi, které teď nejsou důležité.
Oberleutnant píše:Tak jsem to zkontroloval, vypadá to, že mezi vývodem AVC a zemí není žádný zkrat.Mezi vývodem OMF a zemí mi ale chybí kondenzátor C706 s hodnotou 33, jak je označeno ve schématu, možná proto mi to neladí.Měl bych kondenzátor C705 mezi vývodem AVC a zemí s hodnotou 22k vyměnit za hodnotu 33k?
Ty jsi provokatér že??? jo klidně to vyměň a napiš jak si dopadl...neladí ti to né protože tam máš kondík 22 nF místo 33nF ale proto že je závada mezi židlí na který dřepíš a tou televizí, zkus to zkontrolovat a vadnej celek vyměň, jo???
Prosím Tě,možná si to pletu,ale v nějakém vlákně jsem viděl,že jsi snad někde ze Zlínska,je to pravda? Pokud ano možná bych Ti mohl pomoct osobně,jsem z Bystřice pod Host.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
- Oberleutnant
Oberleutnante to AVC se musí nastavovat na kanálu kde má KV největší zesílení, né na libovolném!!! a většinou se to nastavuje tak, aby to napětí kleslo zhruba o jeden až dva volty při připojeném signálu, oproti měření při šumu.....přitom je nutné vizuálně kontrolovat jestli se TV nerozjíždí synchronizace nebo na obrazovce nejsou vodorovné pruhy (při přebuzení)..nebo naopak obraz není "zašuměný" (při nízkém napětí AVC).
Ty máš na obrazovce pouze zrnění, tak radši nic nenastavuj, není to pro lamy...a navíc závadu nemáš ve špatně nastaveném pracovním bodu (teda pokud jsi to už nerozvrtal), ale máš zkrat v KV..říkám to už asi po čtvrtý, ale je to marný, je to marný, je to marný.....už jsi tam připojil ten zdroj??? připoj tam zdroj, kterej dá aspoň 10 A, přilož své oko k nějaké škvírce do KV a hezky popros manželku aby ten zdroj zapnula, v KV uvidíš silný záblesk, potom zdroj odpoj a KV rozeber, tam kde to bud nejvíce začerněné byla závada.....
- Oberleutnant
Oberleutnant píše:Prosimtě, snad tě napadlo, že nastavit 10A je úplná blbost, to by byl ten KV úplně v háji a jiný bych těžko sehnal.Prostě tam připojim pomocný síťový zdroj, nastavim tam asi 9V a uvidim...
Kdyby ten KV byl v pořádku tak tam můžeš nastavit třeba proudový omezení třeba 10000000 A a nic se nestane.....protékající proud se omezí podle zátěže....je vidět že neznáš základní a elementární věci....pleteš volty s ampérama, jako hrušky s jablkama, jsi si jistej že opravuješ televizi?? co když je to třeba vysavač....už to chápeš??? napětí není to samé co proud....
- Oberleutnant
Nemám zájem o korekci pravopisu.