color 445

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ACDC

#16 Příspěvek od ACDC »

Když jsem přiložil měřící hroty multimetru na vychylovací jednotku (ta dvojitá cívka na obrazovce) co je napájena přes diodu dva kondenzátory, odpor..z trafa, tak se mi oběvilo zrnění.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajosek2 »

kondik píše:
pajosek2 píše:Je možný,že tam má vadný vertikál,protože ona ta vodorovná čára nemusí být vidět.Pokud zvedneš Ug2,tak ji uvidíš,ale lepší je poslechnout uchem jestli vert.vychylovačky vrčí.Je to celkem znatelný zvuk.Pokud to neuslyšíš,tak je vert vadný.

V 445 bol vertikál skôr zriedkavosťou, takže veeelmi pochybujem že by bol vadný. Chyba bude v tom čo je tu už načrtnuté.

lepší je poslechnout uchem jestli vert.vychylovačky vrčí - lepšie je zobrať do rúk skop :D
Máš pravdu,lepší je skop,ale mé zkušenosti z tohoto fóra mi říkají,že ne každý má skop,ne každý má multimetr a ne každý má talent. Ale musím se přiznat,že než použiju měřáky,tak používám zrak,sluch a čich i já. :lol: :lol: :lol:
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

A niektori nemaju ani mozog :D
Mysteri

#20 Příspěvek od Mysteri »

ACDC píše:Když jsem přiložil měřící hroty multimetru na vychylovací jednotku (ta dvojitá cívka na obrazovce) co je napájena přes diodu dva kondenzátory, odpor..z trafa, tak se mi oběvilo zrnění.

Tak si už na to vlastne prišiel, kde je zrada :wink: Niekde je niečo prerušené a multíkom si vlastne premostil ten patričný okruh :), prípadne si meracím hrotom pošteklil stuďák...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“