Relé VS308K

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Marie Fůrie

#16 Příspěvek od Marie Fůrie »

markoni píše:Jak ty svitky mají označení Přečtu akorát M? pak 352 protože tam je fixou napsané 1 díky předem.

No my to z těch fotek určitě nevykoukáme. Vezmi líh a tu jedničku setři.
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

.. pokud možno jen tu jedničku, ne celý nápis :roll:
masar

#18 Příspěvek od masar »

Správná připomínka :D
honza_jan

#19 Příspěvek od honza_jan »

Vypadá to na kondenzátor. Z obrázků, co mi přišly na mail, tak jsem vyčetl akorát toto:
Přílohy
rele.jpg
(54.98 KiB) Staženo 105 x
masar

#20 Příspěvek od masar »

Také je možné, že v minulosti zareagoval ten transil a odpravil tak rezistor. :wink:
Sendyx

#21 Příspěvek od Sendyx »

Asi ne, to by byl odpor zrušený totálně.
honza_jan

#22 Příspěvek od honza_jan »

Asi kondík potratil kapacitu, protože signalizace je funkční, akorát nepřitáhnou relátka při 230 V ovládání, protože potřebují cca 30 mA a něco si veme dioda. Z fotek se nedalo nijak vyčíst zapojení signalizace, tak počkám, jestli se mu povede trochu čitelněji udělat obrázky.
markoni
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od markoni »

honza_jan píše:Asi kondík potratil kapacitu, protože signalizace je funkční, akorát nepřitáhnou relátka při 230 V ovládání, protože potřebují cca 30 mA a něco si veme dioda. Z fotek se nedalo nijak vyčíst zapojení signalizace, tak počkám, jestli se mu povede trochu čitelněji udělat obrázky.

já mám foťák 4 roky starý 3.1 Mega PIXEL TwinGate s toho žádné zázraky se dělat nedají skener nemám já zkusím ten svitek vyměnit a uvidím.
honza_jan

#24 Příspěvek od honza_jan »

Ještě mě tak napadlo, že na spodní desce je paralelně k cívkám nějaký malý elektrolyt. Ten může být taky švihlej. Zkus jej nejdřív odpájet. Pokud relátka naskočí, tak budou trochu bručet. Dobrý kondík to potom spraví. nesmíš dát ale větší, protože po vypnutí by relátka byly dlouho sepnuté. Když to nebude ono, tak jdi na ten velký kondík na horní desce. Pozor ale na jeho jmenovité napětí 250 V AC. Na menší napětí, nebo na DC, tam nesmíš dát!
Odpovědět

Zpět na „Poradna“