dudo02 píše://No tak takyto kabel kde vyrabaju?zdenoeddie píše:. Po 3. si das varit caj na sporak, takze sporak atd - 3,5mm2.![]()
Maximálne zaťaženie hliníkového vodiča ?
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Marcelto píše:... To boli kedysi tí starý majstri, všetko to len polepili asi čo našli to tam dali !
Jo a teď jsi sám postavený do role "takového majstra", k terý má za málo peněz, nejlépe zadarmo, udělat hodně muziky. Dřív šlo vždycky nějaký kus kabelu někde šlohnout. Dneska musíš vypláznout nějakou tu tisícovku za kabely a dělat můžeš zadarmo.
Taky mám z garáže udělanou trucovnu a vybavení obdobné. Přívod do podružného rozváděče mám 5 x 6 CYKY o délce 14 m a to mám v suterénu v baráku. Odjištěné jističem 20 A / B, protože hlavní jistič na baráku mám jenom 25 A. Pokud to jenom nějak ubastlíš a necháš se natlačit do kouta, tak i o tobě za 30 let někdo prohlásí, že jsi to pěkně zk... V případě, že ti to je jedno, tak si zaděláváš akorát na problém, protože když dojde k průšvihu, tak to máš na krku ty a ne kamarád, který tě natlačil k takové práci.
Marcelto píše:Chybička sa vyskytla AL – alumínium, tak má veľkí kompresor ktorí potrebuje istenie 10A ale nie som si 100% istý či nie je aj vyššie ! Ďalej CO-zváračku, rozbrusovačky, najhoršie je to že sú traja a chce to tak že keď jeden zvára tak aby napríklad ten druhý mohol brúsiť a tak podobne ja som mu povedal svoj názor, komplet nová elektroinštalácia ale z výš popísaných dôvodov to zatiaľ nie je možné !
Dál už psát nemusíš.
Natáhni tam 5C x 6, nebo minimálně 5C x 4.
Jištění 3 x 32 nebo 3 x 25 A.
V garáži podružný rozvaděč s jističi, ale hlavně chrániči na všechny zásuvky.
- Marcelto
- Kontaktovat uživatele: