Tak pokud chceš opravovat telky,
tak si nejprve "vyjasni" názvosloví! - tvůj "sekundární zdroj" se totiž v TVP nazývá
ŘKS (
Řádkový
Koncový
Stupeň !!!) - a sekundární zdroje jsou jak ve vlastní zdroj. části TVP (tj. mj. i ten tvůj
+B=126V a všechny další) a pak jsou to sekundáry za VN-trafem (pro napájení vertikálu, videozesilovačů, žh. obrazovky, ... )
Zničení BU-čka (v tvém případě) mohly mít na svědomí 2 věci:
1. ten přerušený (bez kapacity) kond C146 (největší pravděpodobnost!) a
2. vyschlý ellyt C145 (jak správně uvažuješ - špatný bud. průběh, nadměrně zatěžovaný trand!). Podobně se projeví vyschlý C142
Tlumivka L144 ale neshořela v důsledku probitého BU-čka, ta odchází pernamentně u všech OVP-ček, dlouhodobým nadměrným přetěžováním (asi je poddimenzovaná).
A už vůbec špatně uvažuješ, že ti odešlo VN-tr. v důsledku předešlých vadných součástek - já jsem dokonce přesvědčený, že bude dobré
Ještě něco k němu: To
HG3752 tam určitě není od začátku (bylo už 100%-ně měněné !!!) - páč v originále tam bývalo to (mnou zmiňované) tr.
NOKIA M12-105 (staré provedení!). Páč hodně odcházely (v době kdy byla na tyto TVP až 4-letá záruka, tak ještě v ní!) a nahrazovaly se: HR8006, ELDOR 1192.1287B, PET19-33B a nakonec se dávaly "vylepšené" (zesílený sloupek s VN-kablíkem) NOKIE M12-105
Asi 3x mně poslal nositel servisu (v té době - INTERSERVIS Liberec) jako náhradu
HG3757 (nikoliv
HG3752 - jak výše uvádíš ty) - a bez problémů fungovalo
Tady jsou ty ekvivalenty.
passion píše: ... Večné pokusy o zapínanie TV s už vyskratovaným BU508 v sek. zdroji nevydržal ani IRFIBC30G v primárnom zdroji. .... (C145 bol vraj menený asi mesiac pred totálnym kolapsom TV, keď sa začala prejavovať zlá poduškovitosť obrazu).
O tomto bych si taky dovolil polemizovat - zdroj má svou ochranu proti přetížení (zkratu) - tj. nemohl odejít po zkratu BU-čka (spíše po "odborném" zásahu opraváře

) a tento TVP nemá
obvod korekce poduškovitosti (obrazovka s 90° vychylováním!)