Zájemcům o Windows Vista

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od drabek06 »

Ja sem zas ani po hodine neprisel na to jak zjistit MAC adresy jak sitovky tak WiFi. Nakonec sem to nasel v Everestu . . .
stepa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od stepa »

To tam nefunguje ipconfig -all?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od drabek06 »

Ja sem tam nenasel prikazovej radek. Ve Startu nikde nebyl :?
stepa
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od stepa »

drabek06 píše:Ja sem tam nenasel prikazovej radek. Ve Startu nikde nebyl :?

A to tam nefunguje SPUSTIT-command?

Teda predpokladal jsem, ze ovladani/prikazy nechali stejny, jako v XP. To tomu tak neni?
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od drabek06 »

Nevim, nezkousel sem. Proste sem to radsi zjistil pomoci Everestu :wink:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Mourek »

START a vlevo dole políčko zahájit hledání a tam napiš cmd. A máš příkazový řádek
Návštěvník

#22 Příspěvek od Návštěvník »

Tak cmd se musí hledat, ono se nespouští... hmm..... :D
Na PC by měl systém (grafický) umožnit spouštět ty programy, které člověk chce používat (video střižny, hudební úpravu, apod. jiný soft. potřebný lidem) a ne zatěžovat to "železo" samo o sobě a produkovat při spuštění jakéhokoliv jiného softu další zpomalování tím že něco kontroluje. Nechci používat "druhé" a jakékoliv jiné další jádro CPU jen pro kontrolu obsahu toho co já používám, nechci používat draze placenou Graf. kartu pro různé animace (i bez Aero) jen proto aby to krásně vypadalo. Omalovánky má dcera na papíře. Syn hraje i na XP všechny hry které chce (když je dostane dostane - ceny jsou vysoko..) plynule a kvalitně. Co se zlepší Vistou???
Tabulky v Office budou lepší? bude rychlejší výpočet? má Vista snad tisk z myšlenek? aby byla lepší... v čem je lepší?
Je modernější... hmm... to se říká... je v ní budoucnost... hmm, má ji soused který má 3 měsíce své první PC s nímž si čte jen zprávy z hokeje Netu ...to jde, a má dx10 zase hmm... Za ty prachy, no neberte to.

Ten downgrade u firem Vista->XP u nových PC je opravdu znát. Mohu to potvrdit z vlastní zkušenosti.

Děkuji, Vista - NE. Alespoň v nejbližší době. Cena kovu a energie přeměněné na teplo od EONu je vysoká, na plýtvání s ním.
masar

#23 Příspěvek od masar »

Dcera si koupila nový NB s nainstalovanou Vistou. Když jsem si je pustil, nestačil jsem se divit. Podle mého je to krok (možná víc) zpět. Je to strašně pomalé, už při bootování člověk ztratí klid.
Kdo potřebuje PC na práci, ten po Vistě nesáhne, pokud budou ještě programy fungovat pod XP.
Škoda, že tohoto faktu dosud nevyužila nějaká softwarová firma k průniku na trh s OS. :wink:
Hejnicek

#24 Příspěvek od Hejnicek »

Nepodařilo se mi na nich rozjet klienta pro Novell na notebooku jednoho našeho zaměstnance.
Dost podstatné pro mě :cry:
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

NTB nemám, to, co popíšu, je zkušenost bývalého kolegy:
Dceři koupil NTB HP, s OEM Vista. Sám jeden téměř stejný vlastnil už nějakého půl roku - ale ještě s XP. Kapacita baterie shodná. Při natahování nejrůznějších softů a konfiguraci počítače "na míru" po jisté době s hrůzou zjistil, že zatímco jeho "hápéčko" jede dál, to nové indikuje "vyžranou" baterku. Připojil napáječ a pracoval dál. Ta žravost mu ale nešla z hlavy, tak do druhého dne oba NTB nabil na 100% a na obou spustil stejnou aplikaci. NTB s Vistou "klekl" na vyčerpání baterie po 2,5hodině, ten druhý s XP vydržel o hodinu déle - přitom spuštěný byl akorát systém a ta jediná aplikace (nevím přesně, prý nějaká hra). Rozdíl téměř 30% doby práce i při starší baterii ve prospěch XP je dostatečně vypovídající - Vista neustále "hrabala" na disku, zatímco XP si "občas blikl" kontrolkou HDD. Vytížení procesoru v podobném poměru, jako výše uvedené - XP 30-50% s občasným výstřelkem ke 100%, Vista téměř trvale "plný bargraf"...
Nevím, proč bych si musel kvůli novému OS kupovat "železo" se čtyřnásobným teoretickým výkonem, abych měl přibližně stejný výkon aplikace, jako ve starším OS - navíc když to "staré" nevykazuje známky staroby. A nějaké grafické parádičky a "fičury" jsou mi na ho*no, když na jejich využití bych mudel koupit nový komp. O stabilitě nehodlám polemizovat - i XP se občas "hryznou" a není cesty než RESET. Ale aby mi OS neustálými dotazy typu "Opravdu chcete spustit aplikaci XY?" a "Jste si skutečně jisti?" zdržoval práci, o to nestojím - až mi XP odejdou, vys.eru se na Mrtvolosoft a natáhnu si Tučňáka...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Artaban001

#26 Příspěvek od Artaban001 »

U mého NTB (Siemens amilo PA1538 - 1GB RAM) se u výrobcem předinstalovaný VISTY často restartovala grafika - Ovladač zobrazení přestal pracovat a byl restartován. Taky jsem poznal, že i u visty existuje modrý okno (pětkrát za den). To se dělo při sledování TV na externí TV kartě (Aver TV Hybrid Volar+FM). Proto jsem je nahradil XP (home) a noťas funguje bez problému. Navíc jsem díky Acronisu získal o 11GB víc místa na disku (skrytá instalační partition, kterou jsem připojil k D-čku).
VISTU již nikdy ne..
Jessy

#27 Příspěvek od Jessy »

Zdar, tiež by som chcel radšej XP, problém je, že na XP spol. msi nevydala ovladače (book GX630). Keby niekto vedel poradiť ... Dik
byKiVi

#28 Příspěvek od byKiVi »

Pre Jessy:

Skús pozrieť modely "okolo". napríklad model GX620 má rovnakú grafiku ako GX630 (naisto neviem, popis rovnaký), ale má aj ovládače na XP. Podobne skús pohľadať chipset mcp77, ...

Veľa štastia
Jessy

#29 Příspěvek od Jessy »

Dik za radu, skusímto pozrieť
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#30 Příspěvek od PeteBurns »

Tak mám za sebou další niekoľkohodinový pokus o sieťové spojenie dvoch noťasov, ten jeden s vistou ako minule, tentoraz s polovičným úspechom..nastavil som úplne všetko čo sa nastaviť dalo, všetko bolo povolené, nazdieľané, ochrana heslom vypnutá, ale dalo sa mi iba z noťasu s vistou prezerať noťas s xp, našťastie som všetko prekopíroval čo bolo treba, no z noťasu s xp sa nijako nedá ten s vistou prezerať..ukáže aj počítač, aj hdd, aj nazdieľané adresáre, heslo už nepýta, no dostať sa do nich nedá, stále píše že nemám právomoc..vypnuté bolo všetko, aj win firewall aj norton firewall..proste netuším kde ešte môže byť príčina, prečo tá vista nechce povoliť prístup..netuší niekto kde by ešte mohol byť problém :?: 8O
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“