zablokování funce potenciometru

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

Podobné situace jsem zažíval, když ještě fungoval textilní průmysl :twisted: baba se snažila ždímat rychlost na maximum, dokud se ještě rachotina nerozpadne.
Dokud to stroj umožňuje a dokud je systém mezd postavený na kvantitě a ne na kvalitě, těžko s tím něco dělat. Ty báby byly hodnocené za balíky bavlněných úpletů a tak je nezajímalo, jestli jsou špatně rozřezané nebo připálené. Samozřejmě na tom měla vinu i špatná technická úroveň mašin.
U každého potenciometru se dá připojit s minimálním úsilím pevný odpor k hornímu konci dráhy :twisted: , ale vztahy na pracovišti to určitě nevylepší...
takže asi: neproškolitelné vyměnit a zamyslet se i nad metodou odměňování. Docela netechnický problém :roll:
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Taky jsem dělal v textilu a celkově obsluha vždy vymyslí něco nového . Nelze ochránit , jak v přípodotku má jeden uživatel - ten někdo neví , že to nejde a tak to provede . Jo i seřizovači mne přesvědčovali , že za vše může elktrika .
hafca

#18 Příspěvek od hafca »

Koukám, že se potvrzuje to, co jsem psal. Všude je to stejné. Snad časem něco vymyslím.
Dík za snahu hafca
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
vrky

#19 Příspěvek od vrky »

Taky dělám v textilce.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“