Nabíjení u VW Golf II 1.6 TD

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
breta1

#16 Příspěvek od breta1 »

mihal píše:"Meral" som ziarovkou na zhaviacej sviecke, po otoceni kluca zasvietila asi na 5s spolu s indikaciou zhavenia, potom spolu s indikaciou zhasla. Pri zhasnuti bolo pocut odpadnutie rele zhavenia. Takisto napajanie na aku pri zhaveni spadlo na asi 10,7V (co by odpovedalo zhaviacemu prudu) a po zhasnuti ziarovky zas vyletelo asi na 12,5V. Mam Fe 1,9D rv97.starsi model. K comu by bolo dobre teplo zo sviecky ked uz bezi motor a teplota vo valci hned stupa? Vznietenie zmesi aj pri chladnejsom motore obstara kompresia pri behu motora.

Tak tam mas zavadu - precti si napr http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =23&t=6088
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#17 Příspěvek od PeteBurns »

Žhaviče žhavia dlhšiu dobu hlavne preto, že nie každý motor má trysky a kompresie v poriadku..motor v dobrom stave naštartuje a beží pravidelne prakticky bez žhavenia, no staršie komôrkové diesle potrebujú žhaviť dlhšie, ak by hned po naštartovaní žhavenie prestalo, tak väčšinou taký starší motor začne vynechávať a dymiť, spraví sa to až po dlhšom zohrievaní motora..ale bežne by mali žhaviče aj po zhasnutí kontrolky dožhavovať tak maximálne pol minúty, minúta už je moc veľa a žhaviče moc nevydržia..niektoré autá majú žhavenie závislé aj na teplote motora, ak je horúci tak nežhaví, vtedy majú niektoré problémy so štartovaním ked je motor teplý, studený naštartuje okamžite..ale ako tu niekto spomenul, niektoré autá majú žhaviče priamo na zohrievanie chladiacej kvapaliny v motore, a môžu byť zapnuté aj niekoľko minút, tie by bolo potom dobré odpojiť pri krátkych jazdách, aby sa aku stihol dobiť..
mihal

#18 Příspěvek od mihal »

Tak to cumim 8O asi ma caka kontrola cidla teploty.
Diki breta1.
Este ma napadlo, ze by sa po prvom zhaveni pred startom preslo na nejake dozhavovanie mensim prudom, to by vysvetlilo, preco ziarovka pohasla. Rano vezmem na start merak :twisted:
breta1

#19 Příspěvek od breta1 »

mihal píše:Tak to cumim 8O asi ma caka kontrola cidla teploty.
Diki breta1.
Este ma napadlo, ze by sa po prvom zhaveni pred startom preslo na nejake dozhavovanie mensim prudom, to by vysvetlilo, preco ziarovka pohasla. Rano vezmem na start merak :twisted:

Žádné žhavení nějakým menším proudem neexistuje (v knize se píše o předžhavení při otevření dveří atd., což může být matoucí) - prostě relé natvrdo připojí žhavící svíčky na baterku.
mi-ro

#20 Příspěvek od mi-ro »

Moje Felda je zánovní (100 000km) a pokud svíčky nežhaví, vůbec ji nenatočím. A nějaký položhavení neexistuje, relé buď sepne natvrdo nebo rozepne.
..to bude jen ňákej odpůrek
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“