Ještě jednou k propojení dvou telefonů...
Moderátor: Moderátoři
-
Gadzo z Presova
Nehledě na to, že se tím pádem nenaučím nic o funkci ústřednových obvodů.
Jestli chci do budoucna něco stavět, nebo vylepšit zapojení třeba právě toho pojítka pro dva telefony, musím vědět jaké funkce mají jednotlivé obvody. Nejvíc se člověk naučí, jak známo, když se pokusí o vlastní stavbu.
Aby bylo úplně jasno, nejde mi ani tak o "24hodinový servis" ani o vedení za ruku, potřebuji nějakou přehlednou konstrukci pro porovnávání a vzor.
Tu stavebnici jsem už viděl, je to jak říkáš - nastrkat do tišťáku a buď to funguje, nebo ne.
Hledám něco, podle čeho bych se naučil telefonní a ústřednové obvody-jde mi o využití starých (a historických) vytáčecích telefonů, proto spíš starší konstrukci.
dokumentace k USR1/10 (USR1-10)
http://www.ulozto.cz/hledej?q=usr1-10
Gadzo z Presova píše:... este som pri upratovani nasiel vcelku zaujimavy kusok od Tesly STROPKOV(typ neviem) je to oranzovo-hnedy telefon a ma jednu normalnu klavesnicu a jednu klavesnicu na ktorej su pismena a cisla(A1 a podobne) a nad tou klavesnicou su LEDky, v zadu su 2 DIN konektory(asi pre sluchatka a reprak) a z celeho ide hruby asi 1,5 cm kabel do hnedej krabicky, kde je svorkovnica, ak by ste vedeli co to je, bol by som vdacny za odpovede, zohnal som to davno ked to vyradovali a odvtedy mi to lezalo v skrini...
Není to náhodou systémový telefon od nějaké novější ústředny?
-
Gadzo z Presova
no to prave chcem zistit, vyradovali to zo skoly (asi na prepojenie napr. riaditel-vratnica)jade píše:Gadzo z Presova píše:... este som pri upratovani nasiel vcelku zaujimavy kusok od Tesly STROPKOV(typ neviem) je to oranzovo-hnedy telefon a ma jednu normalnu klavesnicu a jednu klavesnicu na ktorej su pismena a cisla(A1 a podobne) a nad tou klavesnicou su LEDky, v zadu su 2 DIN konektory(asi pre sluchatka a reprak) a z celeho ide hruby asi 1,5 cm kabel do hnedej krabicky, kde je svorkovnica, ak by ste vedeli co to je, bol by som vdacny za odpovede, zohnal som to davno ked to vyradovali a odvtedy mi to lezalo v skrini...
Není to náhodou systémový telefon od nějaké novější ústředny?
- Přílohy
-
UcSada.jpg- (50.21 KiB) Staženo 321 x