Transiwatt 120
Moderátor: Moderátoři
Tonik25 píše:Takže to teda klidně postavit, ale dodržet původní DPS a zkusit sehnat axiální elyty a použít je, když nad tim tak přemejšlim tak bych asi sehnal ty co se tam dávaly dřív, ale nevim jestli by měli stejnou kapacitu, každopádně pokud to nebudu přehánět a nebudu ho tahat pořád na 60W tak by to mohli vydržet i neproměřené tranzistory ne?
Jestli myslíš použít nespárované dvojice tranzistorů, tak to fakt nejde. Před vánocema jsem u jednoho TW140 studio musel měnit konce a nejen všechny elyty, byly tam kaputo i 100pF keramiky, což mě docela překvapilo, asi tam dávali nějaký srágory, takže kompletní rekonstrukce, ale hraje to pěkně - ani se mi to nechtělo známému vracet.... . Taky jsem o stavbě něčeho podobnýho přemýšlel, ale nějak není čas.
//edit: spatne zvoleny slova, je to lepsi?
- cyberspy
- Kontaktovat uživatele:
www.pctuning.sk
A kutilmile - nelituju tě
EKKAR píše:Ne, párovat se skutečně nemusejí - ale pokud chce někdo "ždímat" TW nad výkon navržený konstruktérem, musí trandy VYBÍRAT podle závěrného napětí, aby vydržely zvýšení napájecího napětí, potřebné k dosažení požadovaného výkonu na dané zatěžovací impedanci. Původní konstrukce pracovala s parametry, které výrobce garantoval pro 100% vyrobených kusů koncových tranzistorů, a bylo jen dobrou vizitkou TESLY, že spousta kusů tyto garantované parametry o dost velký kus překračovala (v pozitivním smyslu).
Karamba a já trubka scháněl po všech čertech komplementy, aby byly oba trandy v jednom kanálu stejně zatížený, no aspoň teď vím...
A druhá otázka: TW120 nemá mezi bázemi koncových Tr diodu a TW140 ji má. Někde doporučují ji z TW140 vyjmout a překlenovat a někde zase doporučují u TW120 ji dát, aby se dříve otevřeli konce. Můžete zaslat vlastní názor ???
Díky