Nemám námitek, ale nijak mi není jasný účel. A asi hodně záleží na tom, čím to bylo osazeno, protože: u např. 6L6GC, pokud anodové napětí při přebuzení spadne pod napětí druhých mřížek, které jsou napájeny ze separátního zdroje, tak g2 jsou v tom momentu dost silně přetížené, začne se kouřit z Rg2 a zanedlouho je po lampách díky zkrouceným nebo upáleným g2. Podobně se chovají i EL34, provozované v podobných režimech. Jediné východisko a také hodně často používané je odvození Ug2 z Ua, takže padají současně.
Taky jsem se tomu divil, přetěžování g2 je v tomhle případě jasné... uvidíme. Jinak GU50 se dá provozovat bezpečně i v zcela mimokatalogových zapojeních, aspoň ruské teda, polské jsou mizerné a číňany jsem nebral.
Nakoniec som to zriesil podla schemy ktora je pri zosilnovaci udavana ako zdroj http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Roessler-Amp/Schaltung-NT-Neu.gif podla zapojenia pre stabilizaciu anodoveho napatia. I ked je to s tym tranzistorom trocha predimenzovane ale myslim ,ze to je len k dobru. Konecne riesenie ktore bude napajat g2 GU50 a 6N8S (pa ruskom 6H8C) bude realizovane skokmi napatia skratovanim jednotlivych jumprov na diodach zodpovedajuc asi 30V