OVP CTV 219 TXT
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
(každý vedúci začína ako pracovník a keď dosiahne skúsenosti a znalosti, má šancu riadiť).
Ještě sice nejsem u konce této témy,ale toto mně přímo překvapilo.Nic ve zlém,jen bych se chtěl zeptat,zdali se tento postup vskutku dodržuje.Já spíše znám opačné postupy,na vedoucích místech sedí takoví,co o dané věci nemají ani páru a chtějí rozkazovat zkušenějším.Možná,že se už někdo ozval,kdyžtak to smažu.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
A inac co tak dat tam kondik na väcsiu teplotu tj. na 105 stupnov a vyssie napätie???
"kutilmil",když děláš servis,tak jistě víš,co za kvalitu jsou ty dnešní kondíky.
Navíc když jsou projektantem nevhodně umístěné(blízko části,které silně topí),"nalepené" na chladiči apod.
"patrikp",ten kond 220uF,co jsi měnil,bude asi budění BU,já nechávám na delších nožičkách a oddálím od VN trafa.
patrikp píše:Takže:Horizontál - menený C145 (z 220 na 470, dokonca kvôly zamedzeniu rýchleho vyschnutia zo spodu DPS).
Zhorené na nerozpoznanie: R146 (mal by to byť podľa mňa 4k7, ale ako vravím nechcem experimentovať) a L 143 dolámaný a obhoretý(asi šiel na veľký výkon). Ako vravím: tv som dostal, tento model som ešte predtým nikdy neopravoval. Ale aj tak diky za prípadnú pomoc.
R146 - 10K/0,5W
L143 - K96 (ten dolámaný a obhoretý cievka),
len neviem, či sa to dolámalo a obhorelo "len tak"
Nebo už to "chodí"? - psal jsi, že to ráno dorobíš, nebo je to už aj "dorobené"
KOKUN
Dolámala sa preto lebo bola tepelne nadmerne namáhaná.
patrikp píše:Už to šlape páni!!!
BUčko som mal v poriaadku, bol len prerazený poistkový odpor na výstupe VN na budenie. Teraz mám napätia viacmenej ok. Vyzerá to tak, že ten kto to predomnou "opravoval", skratol 190V aj 6,3V.
Potrebujem ešte obraz spraviť, lebo R je aj na G a B.
KOKUN
Dolámala sa preto lebo bola tepelne nadmerne namáhaná.
Jak se to projevuje??To jsi zjistil signal R na vsech katodach??Nebo jsi tim chtel rici,ze obraz je jen cerveny,pak by ovsem neplatilo cos napsal,ale to ze tam G a B nemas.To tepelne namahani jsi doufam odstranil take,nebo to hreje porad??