Mobilní CB anténa
Moderátor: Moderátoři
Je to cívkou zkrácená 1/4. V provedení 5/8 by byla na auto moc dlouhá, nebo by musela být cívkou zkrácená ještě víc a účinnost bude stejná.
Vrátit - reklamovat. Záruka je dva roky.
Dikobraz píše:agent000 píše:Pokud chceš pro začátek něco nenápadného možná by se ti mohla líbit anténa typu Boomerang. délka zářiče je 2-3metry a délka protihávy asi 1,5m.
Jak to chceš uchytit na střechu auta? Navíc předpis říká , že výška vzpřímené antény na vozidle nesní přesahovat 1,6 m nad střechu vozidla a musí mít atest pro ČR.
Fajn já jsem myslel 5/8 základnovou a neuvědomil jsem že ta 5/8 se dělá zkrácená i na auto.
ok1f píše:A taky je v háji stanice. Nemáte někdo schema allamat 294?
Nj, taky když se vysílá do nepřizpůsobený, nebo téměř vůbec žádný zátěže, není divu, že si to koncový trand rozmyslí a odletí někam, kde ho nebudou tolik trápit... Možná by stálo za to toho prodejce najít a označkovat mu ciferník, minimálně účtem za opravu té Allamatky - protože on tu "anténu" prodal jako k ní určenou...
A kutilmile - nelituju tě
http://www.cbradio.cz/doc/Allamat/294%20New/
Pokoušel jsem se vyhledat, kde mají koncový KTC 2078, ale ani u GES, ani GME jsem neuspěl - nevíte, kde by ho měli? Ta stanice mě vyhovovala a rád bych ji dal dohromady. Když vyměním koncový tranzistor, zak se koncový stupeň musí doladit, nebo v tom není problém?
No a vyhrabal jsem starší CB Line, délka prutu je 130, kabel 5m. Je to něco úplně jiného, skoro všechno ven, skoro nic zpátky. Ale změna délky prutu na PSV v podstatě nemá vliv. Takže příčina bude v délce kabelu?