AM vysílače (nejen) na Slovensku
Moderátor: Moderátoři
To,že si nebudu moci poslechnout na restaurovaných rádiích za chvíli nic mne celkem štve.Přemýšlel jsem použít jeden FM přijímač a po demodulaci jeho vysílání namodulovat na malý vysílač AM v rámci místnosti. Sice to nebude ono,ale budou použitelné i ty historické kousky.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
U DX příjmu je akorát dost nepříjemný pomalý fading. Na KV se rozkecávají Číňani, bývají tam často třeba jazykové kurzy. Hudba tam moc není.
Crifodo: kde zhruba bydlíš? Já tady Droitwich nenaladím vůbec. 207 kHz se dalo velice silně chytat na Šumavě, ale tady to už moc slyšet není...
Pajosek2: jj, Talismany jsou výborné, stejně jako rytmusová řada. Celkem dobře přijímá i poslední lampové rádio od Tesly, Bohéma. Co přišlo potom, už je většinou běs a hrůza. Moderato chytne na DV jen Topolnou a to ještě roztaženou přes půl stupnice.
MW:
625 kHz CZ
700 kHz
800 kHz
900 kHz
1000 kHz
1025 kHz
1200 kHz
1300 kHz
1310 kHz CZ
1400 kHz
1410 kHz
1500 kHz
LW:
155 kHz
270 kHz CZ
To s těma číňanama potvrzuju, je to otravné, ale to zatracené plemeno se pokouší o světovládu to je už myslím každému zřejmé. Je to k dávení, slyšet po půl KV pásma španělštinu, češtinu, ruštinu, němčinu, všechno s čínským přízvukem
Nic proti lampovým rádiím, ale ty opravdu staré kousky už budou mít nevyzpytatelnou strmost lamp, a na dnešní poměry moc široké pásmo mf... nic proti tomu, aspoň to chodí líp do výšek, ale na SV tam lezou sousedi...
Telefunken Atlanta má plynule zužovatelnou šířku pásma malým trolitulovým kondem v pásmovém filtru. Na těch starých rádiích je bezchybná ta půlmetrová stupnice
Pajosku: S FM premodulovanym do AM som to riesil cez AM vysielac. Je to dobre riesenie, modulovat potom mozes akykolvek zdroj a prijimat to moze kazdy prijimac v dome.
To vypnutie AM na SK ma tiez serie, este ze ako tak vysiela Radiozurnal. Blizko Ziliny ide pekne aj na staruckej MK204. Vieden a Budapest mavaju v nedelu vecer na DV koncerty, to je potom gurmansky zazitok
Antenu mam asi 7m drot horizontalne sever-juh, asi v 4m vyske, rusenia je na nom pozehnane. Od noveho roku predpokladam este zhorsenie prijmu k voli euro-usporkam. Tiez mam ramovku v plane na zimu.