CTV2540, odpaluje BU808DFI
Moderátor: Moderátoři
Re: CTV2540, odpaluje BU808DFI
miro74 píše:zdravim pani , mam na stole telku ovp 2540 bolo prerazene BU508DF
vymenil som za BU 808DFI tv funguje asi hodinu niekedy aj 4-5hodin a potom vypnem a ked zapnem zo stand-by režimu odpali nasledne bučko napatia sedia na zdroji 150v ok 8v OK 5v ok svitkove kondy meral som kapac.merakom su ok , + žeravenie obrazovky 199v ok ,ale všimol som si pri standby režime mi jemne cvrlika zdroj mal som podozrenie na C109 vymena ale nepomohlo mali ste niekto podobny problem?? vrela vdaka
Najskor by som si zohnal v tvojom pripade schemu takuto zavadu by som riesil najskor sam, samozrejme ak mas o tejto problematike urcite poznatky. Ked tu potom hodis ako to zer. napatie, tak potom si nuteny na tvoju adresu citat reakcie take, ci onake... Ak by si potreboval, schemu ti poslem.
Z tohoto důvodu nemusí mít trand ŘKS v sobě damper diodu - suplují ho ty diody v modulátoru - nebo snad ne?
V mém schématu (k této telce!) jsou uvedeny tranz.: S2000N, příp. BU508AF - což jsou ekvivalentní tranzistory - oba bez diody
Souhlas ale s tím, že do šasi 90°, kde dioda patří (tj. - absence diod. modulátoru), je menší "zlo", když bude dioda dvojmo (1 v tranz. a 2. na DPS - budou paralelně), než kdyby nebyla žádná (ten trand se přehřeje - upeče)
je škoda si tady takhle pohřbívat funkční trandy
A když ho nemám tak koupit na AME třeba?
miro74 píše: diki kokun , mam BU2525Af je to 12A , skusim ho tam vložit ........... akurat ešte ma dost zaraža v std-by režim cvrlikanie zdroja ........
Tak skutečně, pokud tam zůstává nějaká příčina, proč trand odchází, tak žádné "předimenzování parametrů" ho nijak neochrání (nejlépe je dát tam to co tam patří, příp. přímý ekvivalent)
Cvrlikání zdroje v ST-BY režimu ale nemá s tím "odcházením trandů" nic společného - byla to nectnost některých modelů a řešilo se to úpravou (právě v tom zdroji)