Plazma Panasonic TH-42PV600E, zelený zvislý pás

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kozoka

#16 Příspěvek od kozoka »

kasa píše:@kokun: Těsnost komůrek, únik plynu? Vždyť je ten prostor mezi skly pro plyn spojený a navíc je tam podtlak! Kdyby se nějak porušila těsnost, bude vada v celé ploše displeje.
Ten displej má jednoznačně vadný COF (Chip On Flex), to s žádnou "leptající vodivou gumou" nebo převážením nesouvisí.
Kasa (Další chytrej teoretik na bastlirně)
když už tak TAB IC (COF v praxi snad ještě žadný výrobce panelů nepoužival)

řada Plazem osazená panelama 10 a 11 generace PX7.. PZ7.. PX8.. PZ8.. měla pravě problém ve výrobě s tím že tam odcházeli panely. Kvůli prašnosti byla v panelu použita právě syřičitá guma která ale postupem času rozežírala spoje toho panelu viz vada Linka, Pruh atd.
kasa

#17 Příspěvek od kasa »

Omlouvám se, pane kozoka, ale možná používáme jen jiné názvosloví. TAB IC je označení flexu včetne IC, který se používá u LCD. Dodává se jako celek a s příslušným vybavením jej lze v případě závady (svislá/vodorovná linka) vyměnit. V tomto případě se ale jedná o demultiplexer adres, který je krycí hmotou zalitý na neoddělitelném flexu datových elektrod PDP. Vzhledem k zcela odlišné technologii výroby a případných oprav to není to samé.
Jinak jako LAMA jsem potěšen, že mne řadíte mezi chytré teoretiky.
kozoka

#18 Příspěvek od kozoka »

Drahé PDP vadné panely (právě s linkou) se posilali zpět do Fabriky na Repass. U PDP Panelu toto uměl pouze výrobce vyměnit ten TAB IC!!!! Bohužel s tím byli jen problémy a ty panely se nakonec vraceli na reklamaci!!!! Dneska se veme Kladivo a Panel je opraven :lol:
jardo6

asi nerentabilná oprava

#19 Příspěvek od jardo6 »

Zdravim, mam ten isty problem na rovnakom type televizora a chcel som ho riesit. Najprv som vsak 2x telefonoval dvom roznym technikom znackoveho servisu a obaja mi zhodne tvrdili, ze to je chyba v paneli a vymena by stala aj s pracou cca. 1000 eur. Takze som sa na to vykaslal, kedze uz plazma nieje v zaruke a za tu cenu opravy mam teraz aj 2 kusy novych plaziem. Pred nedavnom mi tento zeleny pasik z obrazovky zmizol, ale asi len na tyzden a objavil sa znova...
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“