mrtvy novy tv Grundig
Moderátor: Moderátoři
Cele je to o tom ze sa nam pokazil doma televizor.
Tak som sa spytal ci nemate nieky trumf co najprv pozriet - je na tom nieco zle? - od toho tu forum je.
To ze som nikdy neopravoval takyto "novy TV" je recht, Zatial som robil len dake Oravany, Tesly a starsie JVC.
Momentalne mam skuskove a som vkuse nad knihami. Takze nemam cas kuknut na ten televizor. Je stale na tom mieste este som don nekukal. Jedine co som potreboval je vediet pred otvorenim TV na co pozriet. To ste mi poradili - za to dakujem
Dakujem vam za pochopenie.
PEACE.
-
62.24.83.192
Je to Grundig ST 63-706 NIC/TOP
Schemu k nemu je mozne najst tu v sekcii subory.
Vkuse mi to vyhdzovalo prvu poistrku. Hlavny spinaci tranzistor v primare bol OK a vyhadzovalo ju to aj ked som odpojil poistku za hlavnym filtracnim elytom v primary. Tak som skontroloval aj ten. Bol ok a vyhadzovalo to stale. Tak som dostal podozrenie na ten Pozistor v demagnetizacnom obvode.
Skusmo som ho vytiahol a na vine bol on.
Je taky cierny ma oznacenie:
T250
9949
Ked som ho meral ohmetrom tak som nameral:
Voci strednemu vyvodu na hornov vyvode asi 2,5Kohmu a Stred voci spodnemu 3ohmy. To sa mi niako nezda.
Ale nasiel som doma daku dosku z starsieho TV tiez premeral pozistor a nameral podobne udaje. Chcel som pouzit ten ale neviem ci je dobry. Ten je biely s oznacenim:
PH9424
Ako sa ma vlastne spravat pozistor na ohmetre?
Mozem pouzit hociaky aky zozeniem alebo je to prisne typovane?
Prosim poradte ako na to.
Inak kondiky som vsetky premeral ESR metrom vsetko OK ani studaky neboli.
Asi sa ten Pozistor dako prerazil.
Ma este daky z novsej TV Tesla mozem pouzite ten? [/b]