PERENDEV - magnetický generator

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#16 Příspěvek od Andrea »

bastliar píše:Napadla ma mosadz, kedže tá oslabuje magnetické pole ( používa sa na tienidlá magnetického poľa ).

A od kdy mosaz stíní mg. pole?
Crifodo

#17 Příspěvek od Crifodo »

Nebýt jich (nemyslím magnety), svět by byl šedivější :twisted:
Cust

#18 Příspěvek od Cust »

8O
měď a hliník v sendvičovém uspořádání (na vrchu vždy měď a počet plátů musí být lichý - ideálně 3) bude jistě lepší než mosaz
Bernard

#19 Příspěvek od Bernard »

To je pravda, ale důležité je, aby měď byla přeplátovaná tak, že ten hliník má měď okolo sebe úplně ze všech stran, jinak dochází k tzv. flux-leakage a účinnost klesá! O tom se dost málo ví.
helios

#20 Příspěvek od helios »

Hmm, Perendev má už aj SK stránku. Idú vyrábať generátory, ktoré sa nedajú kúpiť, iba prenajať (za nie práve malú sumu). Pozrite stránku, urobte si názor sami... 8O

http://www.perendevpower.sk/
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Artaban001

#21 Příspěvek od Artaban001 »

A šupnu to sem:

Zkoušel jsem nahřát "zbytečnej neodym" nad jeho Curieovou teplotu a on nejen že přišel o svou sílu, ale dokonce s přitažlivostí k druhýmu magnetu byl na tom podobně jako nerez. Druhý neodym ho přitáhl, ale takovou silou, že silněji lepí magnetek na tabulku přes kartón. Jak dokážou ten kousek neodymu nabudit?
Zajímalo by mě toto: když ten magnet přijde o svou schopnost, když bude součásti magnetického obvodu cívky, jak by vypadal "impuls el energie", který by tak vznikl v tý cívce. Toto je totiž jediný způsob, jak "vytěžit energii z magnetického pole". A tuším, že ji moc nebude
Sendyx

#22 Příspěvek od Sendyx »

Henryho prdel :wink:
Bernard

#23 Příspěvek od Bernard »

helios píše:Hmm, Perendev má už aj SK stránku.....

Ovšem výroba elektrickej energie nebo generátorů v obchodním rejstříku zatím není. Žeby se to schovalo pod to zprostředkování?
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=175493&SID=7&P=1
http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=154816&SID=7&P=1
Sendyx

#24 Příspěvek od Sendyx »

Ehm, zatím jenom vodíkově pohonují

http://www.vodikovypohon.sk/

kuk na kontakt
Bernard

#25 Příspěvek od Bernard »

Je to poučné čtení: http://www.perendevpower.sk/technologia.html
Preto, že pri svojej rotácii produkuje veľký krútiaci moment, motor je cez prevodovku spojený
s elektrickým generátorom ktorý na svojom výstupe generuje v našom prípade 90-290 kW/h.

Podle použité jednotky se deklaruje změna výkonu za čas, tedy

90-290 kW/h = 25 - 81 W/s = 25 - 81 mW/ms = 25 - 81 uW/us ......

Jak dlouho bude ta změna probíhat a jak velký výkon se tedy dosáhne? Možná tam mělo být ne kW/h, ale kWh, je ale zodpovědné svěřit tento epochální vynález na realizaci nějakým diletantům?
Dingo7

#26 Příspěvek od Dingo7 »

Kdyby tohle fungovalo, tak dávno nepotřebujeme benzín, naftu, atomové elektrárny, uhlí..............

Ale holt, když někdo věří v perpetum mobile :lol: neberme mu iluze, jak tu padlo Jára Cimrman obohatil tento svět velice a není tak díky němu moc šedivý :lol:
Bernard

#27 Příspěvek od Bernard »

Dingo7, kde žiješ, nesleduješ tyto případy? Jakmile někdo vynalezne zdroj čisté energie, vyskočí uhelní magnáti a jejich lobby, ropní magnáti a jejich lobby, atomová lobby a už to nějak zařídí, aby výzkumné centrum vyhořelo, vynálezce (nejmíň) onemocněl a dokumentace se ztratila. A zas je na čas klid.
A tady s těmi magnety to není perpetum mobile, vždyť v tom, ehm, pernamentním magnetu energie přece je, 1/2*B*H*V, a jak ji odevzdává, B a H se nemění (jinak by nebyl pernametní, že) a tak ubývá z objemu V, tedy z hmoty! A hmota m=E/C^2, nezapadá to krásně do sebe? 8O
Andrea

#28 Příspěvek od Andrea »

Bernard píše:A tady s těmi magnety to není perpetum mobile, vždyť v tom, ehm, pernamentním magnetu energie přece je, 1/2*B*H*V, a jak ji odevzdává, B a H se nemění (jinak by nebyl pernametní, že) a tak ubývá z objemu V, tedy z hmoty! A hmota m=E/C^2, nezapadá to krásně do sebe? 8O

Ty jsi nebyl na minulé tajné schůzi magneťáků, že si tady takhle pouštíš prsty na špacír? Chceš aby na tebe přišli? :twisted:
Sendyx

#29 Příspěvek od Sendyx »

No, a teď ještě prokecejte, že to vyrábí elektřinu usměrněním vířivých proudů nanodiodami s křemíko-železovými přechody přímo ve speciálních trafoplechách a jsme všici háji :roll:
Bernard

#30 Příspěvek od Bernard »

Nojo, sakra. Já někam založil pozvánku a vypadlo mi to z hlavy, ta schůze. A taky jsem všechny minulé zápisy omylem odevzdal při separovaném sběru, nejspíš proto, že zapomínám brát léky na toho Alzheimra. Já jsem už úplně neškodnej, tak mi to vodpusťte! :cry:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“