LCD monitor LG M1721A-BZ, zdroj YP1504PG (opraveno)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Raz som to robil - ale v notebooku, kde bola len jedna...dost hnusna robota. Niekde som tu o tom pisal.
Duvsan

#17 Příspěvek od Duvsan »

Kúpil som starší notebook s 15" displejom s tým, že odišlo podsvietenie. Medzitým som zo zberného dvora pritiahol 17" monitor s rozlámaným displejom. Nuž, kábel z invertora notebooku som napichol na trubicu v displeji monitora. Takto som odhalil príčinu - vyhorená trubica. Drôty na tú trubicu v notebooku boli pricínované, priamo takmer 'na sklo'. Tú z monitora tam neosadím, je dlhšia. Doteraz som rozmýšľal, či mám do toho noťáska dať novú trubicu, alebo naskladať LED-ky. Ale to som zase OT. Ten monitor môžem poskytnúť na diely. Jedná sa o Benq Q7C3. Sorry, že som sa priživil.
Brozicek

#18 Příspěvek od Brozicek »

Duvsan píše:... Ten monitor môžem poskytnúť na diely. ...

Pokud bys byl z Ostravy nebo těsného okolí, zbavil bych tě nové jízdy do sběrného dvora. Vyndal bych trubice a odvezl to tam za Tebe. Ale jinak dík za inspiraci, mrknu také jestli tam nějaký šrot na rabování nenajdu.
jogo

#19 Příspěvek od jogo »

Často tu čítam o získavaní čohokoľvek zo zberných dvorov. To bez problémov umožnia? Počul som že je s tým problém, údajne čo sa tam raz zavezie, spätne bránu opustiť nesmie. Tak to aspoň tam prítomní zamestnanci presadzujú - žeby len zo "zištných" dôvodov? :)
Brozicek

#20 Příspěvek od Brozicek »

Na fóru ve větvi počítače jsem zjistil, že výbojky lze koupit i v KTS-AME za cca 200 Kč podle typu (dříve jsem hledal prodejce jen přes GOOGLE, a ten mi AME nenabídl).

http://www.ame.cz/Dily-pro-LCD-TV-a-Mon ... o-LCD.html

Vedle "sběrného dvora" je to rozumný postup. Nevýhoda - rozebrání LCD panelu se musím naučit na funkčním monitoru (ale s vadnou výbojkou). U "rabování" to mohu nacvičit na šrotu (konstrukce LCD panelů bude u všech podobná).
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od drabek06 »

Koupi nový výbojky v AME nedoporučuju. Před několika lety jsem to taky udělal a výsledek se mě nelíbil. Origo výbojky maj takovou načervenalou barvu bílý a ty z AME jí maj celkem dost studenou, takže je obraz do modro-zelena. Pokud máš možnost vzít výbojku z jinýho LCD tak ber, páč to je asi nejlepší varianta co se týče následý reprodukce obrazu. Kuchání panelu je vpohodě, jen se Ti tam určo dostane prach a jak napotvoru nějaký větší části a ty se budou neustále připomínat v pozadí obrazu :lol: Jednou sem měnil výbojky v 17" monitoru a po ruce jsem měl jen z 15" a podařilo se mě je tam napasovat. Světe div se, ale monitor šlape dodnes a není ani vidět že tam jsou kratší trubky 8-)
Brozicek

#22 Příspěvek od Brozicek »

Opraveno, vhodný šrot s výbojkou se našel.
Díky za všechny rady a podněty.
Chmeldas

zdroj

#23 Příspěvek od Chmeldas »

Dobrý den
Nemáte někdo ten zdroj YP1504PG
Odpáli se mi čipy a kondenzátory , takže to už asi neopravýmm, pokud by někdo měl (navíc) jestli by my mohl napsat já bych ho od něj za rozumnou cenu koupil
evad
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od evad »

Zdravim, nemate nekdo na prodej tenhle zdroj YP1504PG?
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od drabek06 »

Když vydžíš do poloviny příštího měsíce tak bude :wink: :lol:
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od drabek06 »

Tak co, má ještě někdo zájem o tenhle zdroj ? Jsem u rodičů, takže je můžu najít a vzít . . .
evad
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od evad »

Jo mam. Za kolik?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“