OVP CTV211

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Návštěvník

#16 Příspěvek od Návštěvník »

Je to asi tím,že Ti to měří napětí střídavé !!! a na elku už je stejnosměrné !Chtělo by to zkontrolovat měřák............
Návštěvník

#17 Příspěvek od Návštěvník »

Je to asi tím,že Ti to měří napětí střídavé !!! a na elku už je stejnosměrné !Chtělo by to zkontrolovat měřák............
kimi

#18 Příspěvek od kimi »

Chudák zákazník který ti to přines do opravy.Myslím žě se moc nelyšíš od toho předchozího mastiče který tam dal proklem. :boid:
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od brtnik »

není důvod, aby na tomto kondenzátoru nebylo usměrněné napětí sítě. I při přetížení za můstkem, kdy už vše kolem hoří, musí být na filtračním kondu desítky voltů. Jinak měříš nesmysl (kapacitní napětí - svod). Je evidentně vadný můstek nebo omezující odpor před ním. Studeňáky jsi doufam vyloučil.
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od brtnik »

ještě jeden tip - občas je vadný síťový filtr, pokud je v tv osazen (občas bývá přemostěn propojkou, aby se uštřilo pár haléřů). Po zkratu na zdroji často přehoří cívky v tlumivce, ohmicky se to jeví ve statickém stavu rozumně, ale při zatížení je velký sériový odpor.
evzena

#21 Příspěvek od evzena »

Jenom tak pro zajímavost-to napětí na C108 měříš na+ a na- toho kond. pokud to měříš oproti šásku tak se nedivím.
citron66

#22 Příspěvek od citron66 »

Nevim jak ostatní "bastliči", ale človíček,který neví co dělat, když má malé napětí va C108 v impulsním zdroji, by neměl do televizorů vůbec lézt a přenechat nález závady poněkud kvalifikovanějším rukám. Omlouvám se všem kutílkům, ale po 20 letech praxe v opravách TV mě některé dotazy dohánějí k šílenství. Ale přesto všem přeji vše dobré v roce 2006. :cry:
geco

#23 Příspěvek od geco »

Myslím,že poradit někomu,kdo vyhoří už na sít. elytu a napětí a proud mu splívají v jednu veličinu,je docela zábavné.Chtělo by to nějakou lehkou vstupní latku na test.Jinak místo bastlírny elektro to bude něco jiného.
madyyy

#24 Příspěvek od madyyy »

No mera mi to napätie jednosmerne a meral som normalne na kondiku.merak je v poriadku.nasiel som este vadny odpor pred mostikom.A ked ide o to ze som nevedel co s tym,to bude asi preto ze vy ste tu vsetci z 20 rocnou praxou a ja asi z 2rocnou.to je kapicku rozdiel.a kto nechce poradit tak nech sem ani nelezie lebo toto forum je spravene na to aby si opravari pomahali a vymienali skusenosti.Dakujem tym co mi poradili a hned sa nevysmievali.
kimi

#25 Příspěvek od kimi »

2roky praxe hm.Takovou základní věc jako změřit a najít závadu když na elytu není 300V musí umět i učeň 2 ročníku elektro školy.
To si asi moc nevyděláš když např dle ceníku OVP je tato závada účtována za 290Kč.
madyyy

#26 Příspěvek od madyyy »

No dobre mozno tu niekto este poradi.Ten obmedzovaci odpor som vymenil a tv nabehla,ale len na cca 10s.potom vyletela FU2,VT101 a VD108.teraz neviem ci mam este nejaku vadu alebo v obchode mi dali zle nahrady.za diodu BA159(1000V,1A,300ns) mi dal BY228V(1500V,3A,20uS).A za IRFIBC30G(600V,2,5A,35W) mi dal 2sk2640(500V,10A,50W)
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jezevec »

Přiznej si už konečně, že na opravu TV nemáš a dej to do servisu než naděláš ještě víc škody.
madyyy

#28 Příspěvek od madyyy »

Fajn pani majstri sveta.som zvedavy naco tu toto forum je ked sem chodia len majstri co vsetko vedia.naco sem chodite?ved vy vsetko viete nie?! odradit cloveka viete dokonale,klobuk dole.dokoncim tento tv a uz sa ziadneho ani nedotknem.Co sa tu vlastne o nieco snazim?vydite slovaka tak ho poslete do .....!!!majte sa pekne.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jezevec »

Nevšiml jsem si , že by tu někdy někdo rozlišoval národnost. Ale jestli se někdo tváří jako mistr světa a nedokáže najít vadný odpor v přívodu napájení, nesmí se divit.
Já i mí kolegové víme, jaká je to slast opravovat TV po takovém "opraváři".
Chápu, když si zručný amatér chce opravit vlastní TV, mnoha takovým tady byla dána i konkrétní rada a televizor se jim podařilo rozchodit.
Ale jestli to děláš na kšeft, musíš mět trochu jiné vědomosti a ne se hned s každou prkotinou obracet na fórum.
madyyy

#30 Příspěvek od madyyy »

1.nerobim to na kseft ale je to rodine
2.zakladne poruchi som si odstranil sam
3.pytal som sa jedine na to,preco mi VT101 a VD108 odisli zas.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“