Schema elektronkaca
Moderátor: Moderátoři
Ano, ano, R18 v takto malé hodnotě by ty elektronky dlouho nevydržely. Proč si nedáš do každé katody R+C zvlášť? Asi bych na tomto místě pár haléřů, či korunek připlatil.
na koncovych je anoda priamo spojena s G2 takze na G2 nemoze byt vyssie napatie ( v katalogu EBL21 je zapojena G2 na vyssie napatie ako A , dokonca je tam aj ukazka zpaojenia kde je A na 250V a G2 na 275V ) Je mi jasne , ze potom by s amohlo stat ,ze G2 bude plnit ulohu anody (samozrejme nieje na taku stratu stavana) ale oni to na take napetia zapajali a podla prudu do G2 nieje strata zdaleka prekrocena ani takto ako to mam zapojene. Moja otazka je hlavne taka ci je mozne zapojit EBL21 v triode tak ,ze sa G2 priamo spoji na A alebo to mam urobyt cez odpor ( vystupak ma Raa-9Kohm, A ci pouziti kathodvy opodr cca.136ohm je ok ?
Taktiez aka hodnota by mala byt kondikov C4 a C5(tieto som dal len tak odoka)
Taktiez ratam ,ze pre ple vybudenie koncaku je potrebne 7V (pre ich riadaice elektrody) aspon tak tomu ma byt pri Ua-300V,Raa-9kohm,Rk-130ohm ale zapojene s G2 na napajacie napatie nie priamo na G2.
Inac spravil som mensie zmeny a vyhodil odpor R5,odpor R7 dal 22K a R13 pak 12K. ( napatie su za R7 tych 220V a za R13 pak 260V )