Leptací roztok
Moderátor: Moderátoři
Ještě že sem to smíchal blbě... jinak bych tady asi už nepsal.
Jinak na netu a v té naší jedný drogerce se dá koupit všechno.
Táta říkal, že se dusičná nesměla prodávat, že ji sháněli jinde (nemocnice, chem provozy, školy atd.)
No a letos už mám ve škole chemii, ale smutný je, že sem se dozvěděl že pokusy dělat nebudeme, budeme na ně koukat na videu.
Jinak ta doba za nic moc nestála, přídělovej systém, přešívaný hadry, margarin místo másla na chleba a na to marmeláda, ale to jsme jako malý děcka moc nevnímali, byli jsme zvyklí a lotrovin jsme se nadělali spoustu. Později jsme chlorečnan draselný kupovali v drogerii na kila a míchali s cukrem atd. Bylo to za pár šestáků. Časem se to přestalo prodávat, a teď už člověk nekoupí ani podělanej toluen, aby si naředil Alkapren.
to stasek
Ta na seznamu nebyla.
Šťastnějšího sem ho nikdy neviděl. Ale už sem nesmí, asi se prokec.
Ad Hg. Skoušel sem cucat prst a neměl jsem průjem, divný.
K tomu LAVu . Eurohujeři se serou už i sem , je připravována vyhláška zakazující prodej malospotřebitelům a zavádějící celkem přísnou evidenci pro velkospotřebitele. A bude hůř !
Mimochodem , pokud si zvrácenosti a prohnilosti bombastických zpráv nejen komerčních televizí začínají všímat už i lidé s né hlubokými znalostmi tématu , nemyslíte že je něco už opravdu dlouho špatně ?
K píďovi a zmínce o USA : taková zajímavost - ve Francii je TRESTNÉ mít jakékoli VĚDOMOSTI o výrobě výbušnin a třaskavin !
U nás taky přituhuje ...
"Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co vědí." K.Čapek
pro Andreu
Já vím, že moje gramatika je hrozná, většínu přízpěvků píši raději ve Wordu a pak zkopíruju sem.
stasek píše:My jsme kdysi ve škole ve fyzice měli flašku, ve který byla rtuť a plavala na ní skleněná zabroušená zátka. Kantor předváděl tuším cosi o hustotě. Taky říkal, že je ze rtuti průjem, ať si neolizujeme prsty. A nechal flašku kolovat. Jeden spolužák vůl to chtěl vyzkoušet, strčil do ní prst a ocumlal si ho. .... Časem se to přestalo prodávat, a teď už člověk nekoupí ani podělanej toluen, aby si naředil Alkapren.
Toluen koupíš v Baumaxu!
Rtuť neolízneš, ta se na prst nechytí. Průjem způsobí tím, že má velkou váhu a kapky podráždí sliznice. Protože je prakticky nerozpustná, tak ani v kovovém stavu tak moc jedovatá není, ale pokud bys ji rozpustil v kyselině dusičné, dostaneš velmi jedovatý dusičnan rtuťnatý!! Také jsou toxické výpary ze rtuti, při delší exposici může dojít k chronické otravě parami rtuti. Snadno někam zateče, vypařuje se velmi dlouho (řádově měsíce) a těžké výpary se obtížně odvětrávají.