Program na automaticky ping

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Standa99

#16 Příspěvek od Standa99 »

Nejvic zalezi na bizuterii. Kdyby tohle zaznelo v prvnim prispevku, tak se dalo diskutovat trochu na urovni.
Misto bezesnych noci investujte do anten a pigtailu. Potom to akorat dobre zabezpecit (WPA2) a je to. O pameti to neni, dnes kazde AP dokaze pokryt aspon 10 klientu. Tam nebude problem se zadnym sosacem apod. Jeste by me zajimala vzdalenost?
popopepe

#17 Příspěvek od popopepe »

Nic ve zlém, ale co to proboha používáš za srágoru???
Teď neřeším problematiku dosahu WIFI na 2,4, ale jeden počítač na klientovi proti AP se nemůže odpojovat díky AP a jeho přetížení. Buď to máš špatně nastavené, nebo ti někdo ruší na stejném kanálu nebo atd atd. Těch příčin může být víc. Zkus jí najít. Malá paměť s tím asi nemá nic společného.
A jak se jmenuje funkce v AP "vypni uživatele, když nic nedělá" nevím. Myslím že v žádném AP ani není..
Takže k odstranění problému bych přistoupil nějak systematicky. Má to AP nějaký systémový log? Co záznamy z něj? Nic nenapoví?
robo

#18 Příspěvek od robo »

Pri nekolika vypadcich jsem kontroloval funkcnost AP. Je to Ovislink 1120. A na 99 procent fungoval. Odpojil se, prestal fungovat klient. Take tam byl ovis 1120. Ted jsem ovis strcil do skrine a nasadil "tajnou zbran" :D D-link 700. Chova se stejne. Jeste mam v zaloze ZCOMAX WA 2204 A. Ten budu mit pristi tyden. Ovislin by nemel byt spatny, z obecniho pohledu. Ale ma uz taky nejaky rok provozu za sebou. D-Link, ten podle infa na netu, horsi jak 1120. A ten ZCOMAX WA 2204 A, ten je posledni a taky nejnovjejsi ale nebude novy. Neznam jeho historii, A snad bude po technicke strance v poradku. A jestli ten nezabere, tak pak amen. Furt me neni jasny proc klient prestane fungovat, odpoji se a uz se sam nechytne . Stale doufam ze je to jen HW. Protoze pokud by to bylo nejae ruseni, treba elektrickym spotrebicem, tak to asi nezjistim kterym ci kdomu patri. A take v 13 kanalech najit volny flek pri zachovani odstupu kanalu je obcas nadlidsky ukon. A wifi je v okoli, bohuzel, znamy pojem.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ZdenekHQ »

Znal jsem jednoho, co tvrdil, že když vytrvale "pingá", tak mu šlape net jako hodinky. Když to nedělal, měl solidní problémy s připojením - ale žádný kolize MAC adres mu to nehlásilo... Je to už hromada let, ale jak se zdá, tento problém zůstal.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
robo

#20 Příspěvek od robo »

Proto hledam nejaky aplikaci ktera bude provadet prikaz ping na pozadi. Stream radio na pozadi neni zrovna idealni napad. Pokud bude sledovat treba youtube. Takze nejaka app co se spusti s pc a bude automaticky "pingat" na treba google. Operu asi uzivatelka nepouziva. Nejak to zautomatizovat.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak si vytvoř dávkový soubor BAT s pingem třeba Seznamu a přidej ho do "Po spuštění". Nebo to na "dnešních" OS už nejde?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
popopepe

#22 Příspěvek od popopepe »

czatlantis

#23 Příspěvek od czatlantis »

je to sice jako s kanonem na vrabce, ale takovej program "Dude" umí pingat a případně posílat maily...jen je to asi fakt hodně přestřelený...ale zkusit to můžeš
robo

#24 Příspěvek od robo »

Ten APPPro lite bude asi ono. Zkusim ho tam nacpat a uvidim.
Standa99

#25 Příspěvek od Standa99 »

Pochopil jsem, ze to spojeni mas na cca 50m a anteny jsou panelovka <-> pendrek (vsesmer)? Tohle by melo chodit, pokud to je prima viditelnost a nevysila mezi vama nikdo jiny. Ten pendrek na AP neni za oknem uvnitr? Jak jsou dlouhe kabely od zarizeni k antene (jsou v poradku)? Neni v konektorech vlhkost nebo voda (izolace)? Sice nechces investovat, ale misto toho pendreku bych zkusil aspon blbou plechovku.
robo

#26 Příspěvek od robo »

Anteny jsou nove. I s kabelem. Delka do jednohmetru. Obe anteny jsou venku a vidi na sebe. Vzdalenost je do 20 metru. HW je umisten v mistnosti. Ta panelovka ma nejaky vyzarovaci diagram. Jestli nema na tak kratke vdalenosti problem s vyzarenym vykonem. Zkusim zmenu frimu v ovisu a pokud to jeste nebude ono, tak antenu.
Tim ze jsem koupil D-Linka a AZOMAX, i kdyz pouzite, se nebranim nejake investici. Ale rikal jsem si ze pendrek musi stacit a tak jsem radeji koupil HW. A stejne me asi nemine koupit panelovku. :)
Naposledy upravil(a) robo dne 20 zář 2010, 12:11, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Vymienas 25 roznych APciek - ale co je na strane klienta?
Standa99

#28 Příspěvek od Standa99 »

Tam mas neco zkopane a to dost. S takovou te nema sanci ani nikdo rusit.
Na tu vzdalenost to musi chodit i na pradelni snuru :lol:
Pokud mas tech zarizeni vic, tak to vymen i na druhe strane. Urcite nejake APcko pojede v rezimu klient.
robo

#29 Příspěvek od robo »

AP je ovis 1120. A ten funguje. Na strane klienta byl take ovis 1120 a ted je tam Dlink 700. Klient mi blbne.
Standa99

#30 Příspěvek od Standa99 »

Tak bych jeste vyloucil ty anteny s kabelama. Na chvili ten Ovis dej na parapet s tim origo pendrekem.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“