Panasonic TX-29PM1P, chassis CP521F
Moderátor: Moderátoři
BOBOBO píše:Takže jsem opsal mně nic neříkající hausnumera a sice : asi firma v trojúhelníku VDE a dále řady 13022201B B08 , 50H 0000 277 , od 03 06 110 798 . Takže jako neznalec odhaduji na první skupinu (po vaší nápovědě) .
Špatně - tu firmu ti odhalil už zvaty (máš ji "vylisovanou" na tělese trafa - pohled sezhora!) a náhrady i prodejce jsem ti už dal - viz výše
- Přílohy
-
DSC01273.JPG- (117.43 KiB) Staženo 84 x
-
DSC01272.JPG- (166.67 KiB) Staženo 90 x
A tohleto bude zřejmě přímo ELDOR, páč jsi dal i foto sezhora a to logo PULSE tu není (na tom orig. zřejmě bylo - nebo ne?)
Foukni ho tam a, a "jedeme dál" (nezapomeň správně nastavit - hlavně spodní trimr SCREEN)
nejde tu dát jednoznačný a hlavně jednoduchý návod - vždy je to ovšem popsáno v každém servismanuálu.
U starších tvp lze dát snad tento jednoduchý návod: "Trimrem SCREEN přidávám Ug2 až do okamžiku rozsvícení zpětných běhů (bílé linky přes obrazovku, vzdálené od sebe cca 1-2 cm), pak uberu, až zhasnou. Poté ještě "nepatrně" ubrat". A jak mně správně doplnil mirosne: "...ale prepnem Tv do režimu AV" (tak to dělám i já!).
Podotýkám - toto lze praktikovat pouze u starších tvp, u kterých to takto funguje a které mají obrazovku stejně "na sklonku života", čili na kterých už tolik nezáleží.
Na novějších tvp to totiž takto vůbec nemusí fungovat! - proto je třeba se držet pokynů v servismanuálech
Tady se to většinou provádí v ServisMenu a nastavení se "indikuje" přímo na obrazovce.
Vzhledem k tomu, že nesprávným nastavením Ug2, můžeš také rapidně zkrátit životnost té obrazovky, je proto vždy nutné věnovat této záležitosti náležitou pozornost.
Tolik k tomu nastavování - pokud jsem na něco zapomněl, prosím kolegy o doplnění a příp. postřehy
V něm se píše toto:
G2 SCREEN / CUTOFF
1. Receive a Colour bar pattern
2. Set the TV into Service mode.
3. Select G2 SCREEN item.
Adjust the screen VR till OSD is just change
to GREEN square.
............................................................................................
Trošku "kostrbatý" překlad translátorem Google:
Překlad (anglicky > česky)
G2 SCREEN / UPICHOVACÍHO
1. Obdrží bar Barva vzor
2. Nastavte televizor do režimu Servis.
3. Vyberte G2 SCREEN položky.
Nastavení obrazovky VR do OSD je právě změna
na zelený čtverec.