Chlazení foukat nebo odsávat?

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

Někde jsem četl radu jak nastavit ventilátory v PC bedně, když mám jeden in a jeden out. Přední nasává a zadní vyfukuje. Ten přední má mít o něco větší otáčky než ten zadní. V bedně se má vytvořit malý přetlak a nemělo by to tolik nasávat prach. Udělal jsem to tak a teploty jsou docela v pohodě. Jen s tím prachem nevím jestli je to lepší. Je pravda, že obráceně ty otáčky jsem nezkoušel, když to takhle celkem slušně funguje.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Hill
Administrátor

#17 Příspěvek od Hill »

Přetlak nebo podtlak v bedně nehraje z hlediska prachu roli. Honíš ho se vzduchem skrz bednu, takže tam vždycky nějaký zůstane. A bude se hromadit.
Dingo7

#18 Příspěvek od Dingo7 »

Já jsem dal na nasávací ventilátory u PC ty malé filtry co jsou u ETA vysavače na výstupu - takový ten plastový. Prachu v bedně od té doby výrazně ubylo a občas ty zanešený filtry vysaju - je na nich pěkná vrstva a po určitém čase vyměním.
Honza_dy

#19 Příspěvek od Honza_dy »

Filtry z vysavače jsou na prd. Jsou husté a brání průtoku vzduchu. Mám velmi dobrou zkušenost s tímto Je tam jen takový plátek řídkého molitanu. Ventilátor fouká normálně a prach to zachycuje jako blázen.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“