Ten gramec mám doma (Lenco L452), dělal jsem v něm spoustu úprav protože v původním provedení z výroby je řekněme "trochu méně dotažený než je zdrávo". Zkrátka taková vývozní "rychlokvaška".
Zanedlouho mě čeká poslední a doufám že definitivní úprava - výměna toho pitomého plastového ramene za NC500. Ale to je teď vedlejší.
Takže:
1-Na antiskating nechytej, pokud není uvolněná nějaká součást nastavení (to je šroub na fotce nebo něco na druhé sraně na kolečku případně magnet uvnitř ramene) tak do toho nerýpej, dá pak trochu práci to zase dobře nastavit a s Tvým přístupem to by dopadlo...
2-Místo ve kterém vypne automatika pohon a zvedne raménko se nastavuje jenom mechanickým uspořádáním optobrány - zelená ledka s fotoodporem dole pod ramenem a mezi tím běhá páčka připevněná na rameni. Páčka má být přesně svisle a zbytek se nastaví nahnutím součástek. V okamžiku kdy páčka zastíní fotoodpor automatika vypne.
3-K brumu - musel bych znát přesné propojení onoho vestavěného předzesilovače jinak těžko soudit. Odhaduju buď upadené zemění někde mezi přenoskou a preampem (bacha rameno je taky uzemněné, v místě pod otočným kloubem) nebo chybné propojení zemí - neodborná montáž předzesilovače.
4-Prvotní úprava která se musí udělat aby ten gramec hrál aspoň nějak rozumě je zastínění kabelů co vedou od potíku nastavení rychlosti k hlavní desce. Jsou to dva kablíky (obvykle součást mnohožilového celku), místo nich dát stíněnou dvoulinku, střední žíly zapojit jako původně ty kablíky a stíněním propojit kostru potíku se zemí na desce u toho konektoru. Bez této úpravy slyšitelně proniká taktovací kmitočet pohonu do signálu z přenosky (bzučení které se změní při změně rychlosti), zvlášť pokud se nevyřadí mutovací CMOSka 4053 a signál jde přes ní. Já jsem ji obešel jazýčkovými relátky kteréžto spíná ona 4053. Je totiž nejlepší, když se signál vůbec netahá na desku logiky, co z toho všecko leze to je humus... Pak následuje spousta dalších úprav jako přesunutí trafa mimo gramec a s tím nepřímo souvisí buzení stroboskopu krystalem, vylepšení stabilizací v zapojení použitím TL431, výměna nestabilních pertinaxových trimrů za keramiku, vestavba pořádného preampu.................ale to už je spíš pro audiofily
5-pokud nemáš základní znalosti o jakémkoliv zařízení do kterého chceš zasahovat tak to radši nech někomu kdo tomu rozumí. Ve vlastním zájmu - odstraňování škod napáchaných všemožnými tuniči a "takyskoroopraváři" je většinou mnohem dražší (v některých případech zcela nemožné) než kdyby jsi to dal hned do správných rukou. Z dotazů které tu padly totiž mám pocit že jsi docela dobrý adept na toho takyskoroopraváře. Inu materiálu pro studium máš dost, tak si s tím nějak poraď