Alarm

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kovar

#16 Příspěvek od kovar »

Možná že to sem nepatří ale myslím že tady nepoznáme kolik komu je roků.Když někdo žádá o pomoc je dobré ji poskytnout.Jsem rád že tyhle stránky fungují.Jak jsme to dělali před 40léty?
Andrea

#17 Příspěvek od Andrea »

Co ti brání jít příkladem?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jezevec »

kovar píše:...Jak jsme to dělali před 40léty?

Jednoduše, studiem odborné literatury a časopisů. Obého bylo tenkrát jak šafránu.
Dnes napíšeš dotaz do pěti fór a on se někdo najde, kdo odpoví. Je to rychlé a pohodlné, ale...
Takto jednoduše nabyté vědomosti zase rychle zapomeneš. Tenkrát jsi při řešení problému musel pátrat v knihách, hledat někoho, kdo by ti to vysvětlil...
Mělo to velkou výhodu, žes ten problém měl čas pochopit a řešení jen tak nezapomeneš.
Hill
Administrátor

#19 Příspěvek od Hill »

Před 40 lety jsem zrovna navštěvoval průmku, na které jsem měl štěstí na profesory a učitele, což jsem ovšem tehdy poněkud neuměl ocenit. Literatury bylo skutečně málo, na druhou stranu procesor sálového počítače tehdy měl objem 0,8m3 a byl sestavený z diskrétních součástek a obvodů TTL a žral jako přímotop.
Tím chci naznačit, že elektronika byla tedy také někde úplně jinde, řešení obvodů bylo umění, o nějakém firmware snad ještě nesnili ani nejšílenější vizionáři. Dodnes z toho, co jsme si tehdy museli poshánět, vlastně žijeme...
Crifodo

#20 Příspěvek od Crifodo »

Nejde snad ani tam o to, jak snadno nebo těžko se informace získávaly, spíš tahle forma rychlé a anonymní komunikace dává umožňuje občas vztahy mezi tazatelem a zpovídaným, které v době o které píše Hill, byly sotva možné. Když si šel v té době člověk pro radu ke starýmu vlkovi, hezky šoupal nohama, byla taková výchova. Až pak jsme někteří poznali, že starší ještě neznamená moudřejší, byli i pouze staří a přesto blbí, ale stejně z převahy respektu postavené na věku těžili. Teď je naopak možné, že 25letý frikulín staví do pozoru patro úřednic a sem tam má snahu se vytahovat na starý fotry, protože on je ajťák a oni (v IT) negramotný opice. Tím se to vyrovnává :wink:
Sandal

#21 Příspěvek od Sandal »

Andrea píše:
Superpavel píše:Tosem nemusel začínat s elektronikou.Pořád jen kup kup kup.

Ne nemusel.
A co už z té elektroniky umíš, co už jsi zvládnul (kromě zničení zdroje)?

Andrejko nebuď tak nerudná.Zbytečně se to tady pak hádá a zamořuje se tim vlákno blbostma.Viz též tento můj příspěvek.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Andrea

#22 Příspěvek od Andrea »

Á, další moralista, já v tom citátu nic nerudného nevidím.
frpr666

Re: Alarm

#23 Příspěvek od frpr666 »

@Superpavel
Něco podobného jsem před časem dělal. Sestava: bezdrátový zvonek za cca 400kč, PIR čidlo s nízkou spotřebou, časovač.
Funkce: z PIR čidla chodily impulsy, po zapnutí zařízení fungoval časovač, který 15s potlačil impulsy než se zesilovač PIR stabilizoval, potom impulsy
spínaly RF vysílač dříve vykuchaný z tlačítka. Napájení: 3xAA pro PIR a časovač, a 12V originál RF.
Příjmač jsem měl v noci píchnutý v zásuvce u postele... Doporučuji si potom připravit k posteli i kalhoty a svítilnu.

http://shop.emos.cz/zbozi/3402003000-do ... k-rl3823-2
stasek

#24 Příspěvek od stasek »

A brokovnici :lol:
Superpavel

#25 Příspěvek od Superpavel »

Brokovnici nepotřebuju vystačím si z vlastníma rukama.Díky všem za tipi.Použiju to stím bezdrát zvonkem.Andrejko moje máma bys bejt nemohla.To bys musela znát aspon mího tátu.Což je vyloučeno.
Andrea

#26 Příspěvek od Andrea »

Ale Pavlíčku, právě že bych mohla, kdybych znala tvýho tátu. A kdo ví, třeba ho znám, svět je táááákhle malej.
Sandal

#27 Příspěvek od Sandal »

Copak máma.Horší by byla manželka.
Superpavel:Z toho si nic nedělej.U poloviny příspěvků od Andrey to vždycky končí nějakou sarkastickou poznámkou.Kor když vidí že jsi začátečník tak se tě snaží ztrapnit.No to zas bude Haloooooo :lol:
Andrea

#28 Příspěvek od Andrea »

Ale to jseš vedle Sandálku, já nikoho neztrapňuju jenom proto, že je začátečník.
Sandal

#29 Příspěvek od Sandal »

Tak proč teda?Každej kdo ví míň než ty je u tebe hlupák.A to je teda asi skoro každej protože co se týče oboru tak v hlavě nasráno rozhodně nemáš tak proč ty kecy okolo,to nechápu.No nic,co se na to 🤐 stejně nás nikdo nepředělá. :wink:
Andrea

#30 Příspěvek od Andrea »

Jaké kecy máš teď konkrétně na mysli?
Odpovědět

Zpět na „Poradna“