Alarm
Moderátor: Moderátoři
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
kovar píše:...Jak jsme to dělali před 40léty?
Jednoduše, studiem odborné literatury a časopisů. Obého bylo tenkrát jak šafránu.
Dnes napíšeš dotaz do pěti fór a on se někdo najde, kdo odpoví. Je to rychlé a pohodlné, ale...
Takto jednoduše nabyté vědomosti zase rychle zapomeneš. Tenkrát jsi při řešení problému musel pátrat v knihách, hledat někoho, kdo by ti to vysvětlil...
Mělo to velkou výhodu, žes ten problém měl čas pochopit a řešení jen tak nezapomeneš.
Tím chci naznačit, že elektronika byla tedy také někde úplně jinde, řešení obvodů bylo umění, o nějakém firmware snad ještě nesnili ani nejšílenější vizionáři. Dodnes z toho, co jsme si tehdy museli poshánět, vlastně žijeme...
Andrea píše:Superpavel píše:Tosem nemusel začínat s elektronikou.Pořád jen kup kup kup.
Ne nemusel.
A co už z té elektroniky umíš, co už jsi zvládnul (kromě zničení zdroje)?
Andrejko nebuď tak nerudná.Zbytečně se to tady pak hádá a zamořuje se tim vlákno blbostma.Viz též tento můj příspěvek.
Re: Alarm
Něco podobného jsem před časem dělal. Sestava: bezdrátový zvonek za cca 400kč, PIR čidlo s nízkou spotřebou, časovač.
Funkce: z PIR čidla chodily impulsy, po zapnutí zařízení fungoval časovač, který 15s potlačil impulsy než se zesilovač PIR stabilizoval, potom impulsy
spínaly RF vysílač dříve vykuchaný z tlačítka. Napájení: 3xAA pro PIR a časovač, a 12V originál RF.
Příjmač jsem měl v noci píchnutý v zásuvce u postele... Doporučuji si potom připravit k posteli i kalhoty a svítilnu.
http://shop.emos.cz/zbozi/3402003000-do ... k-rl3823-2
- Superpavel