Seat Ibiza 1. 4 16V 55 kW - problém z volnoběhem
Moderátor: Moderátoři
Konektor nejdřív vyndej a prostříkej Kontaktolem nebo podobným sajrajtem a zkus opatrně několikerým zasunutíma a vytažením očistit o sebe kontakty. Uvidíš, co to udělá. Dá se to i změřit, bohužel nevím přesný hodnoty odporu studenýho a teplýho čidla - ale jsou to negativní termistory, takže můžeš čekat něco kolem 1kΩ nebo o málo méně za studena (skoro neteče proud) a desítky, max. stovka Ω za běžné provozní teploty.
Čidlo můžeš samozřejmě vymontovat a vyzkoušet i v hrnku vody na vařiči s laboratorním teploměrem v té samé lázni. Připrav se, že pokud to čidlo vyndáš, vyšplejchne pod motor asi tak půllitr chladicí směsi = nedělej to na ohřátém motoru, opařeniny od Fridexu a podobných sr.aček nejsou nic příjemnýho.
No a k výsledku - uvidíš sám, jestli to pomůže.
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
Však já vím.. Nebudu měnit jedno čidlo po druhém a čekat než se motor vzpamatuje. Díky za to čidlo... Koupím ho a u kamarádového strýce jej nechám vyměnit a vymazat chyby a uvidíme jak bude Seátek jezdit... Jak se takové auto chová v nouzáku ? Jde snížený výkon poznat o dost nebo jen aby se neřeklo
Úterý:
Dnes jedu s kamarádem za jeho strýcem mechanikem. Kámoš mu volal v úterý a on na to říkal že prej to můžou dělat i ty nové lambdy které nejsou smazané s paměti závad ale může to být i to čidlo.... Uvidíme dnes Vám dám vědět jak dojedu s Olmiku domů. Radši než něco podrbat tak auto nechám profíkovi hehe
Čtvrtek:
Takze cidlo je ok. Ale je s prominutim v haj.lu EGR ventil ktery je asi zasekly nebo nefunkcni a pri napojeni na zkouskovy - tak ten cvakal... Nový EGR 4000 kč + lambda pred katalyzatorem ukazuje ridici jednotce misto realnych 195 stupnu 448 stupnu... Takze sonda je na reklamaci... Ale ridici jednotka chybu nevyhodnoti protoze tolerance je do 500 st.. Takze musim resit ten EGR... Chjo. Taticek ma opravdu radost
Sloučil jsem po sobě jdoucí příspěvky do jediného. Hill
- tatramacek
Ale s tím EGR ventilem to přihodím na škodovácké fórum, o "jednačtyřkách" tam je hoooodně debat...
Tatramáčku, můžeš mi sdělit (klidně i do SZ) kód toho motoru? Jsou to 3 písmena, třeba Felicia 1,3 je BMM, Fábule s 1,4 jsou AUA nebo AUB atd. Najdeš to i v "malém" techničáku. A jestli jsem to přehlídnul, tak prosím i ročník výroby. Dík.
- tatramacek
S tema turbama souhlasim.. treba kamarad ma 81 kW cipnutych na 96 kW a turbo jiz pri 1500 ot vali jak stihacka... Vykon ma vyhnany turbem a ne palivem.. Spotreba 4.5 ltr v prumeru - koukal jsem na palubak a vykon jak raketa
Je to tato ibiza protoze v roce 2002 byl prelom. Je to ta novejsi:
http://www.yiparts.com/2008/pic/modelpi ... 621142.jpg
- tatramacek
novej egr stoji 4500 kc ja jej mam za 2500 a na srotaku bych sehnal na srotaku ale nejspise rezavy...A ta lambda ma spatny vliv na spotrebu
Dnes, 11:40
Takze servis je domluven na pristi vikend.. tak pak napisu jak se auticko chova.. dekuji moooc za nazory a pomoc
Dnes večer (čas viz nahoře)
Takže. Vyměnil se EGR a lambdy a vše už je tak jak má být... Jak Vám u těchto autíček vychází spotřeba. Děkuji
Sloučil jsem po sobě jdoucí příspěvky do jediného. Hill
- pokud jezdím couračku po městě, podle hustoty provozu jedu s průměrem 7,5 až 10,5 litru,
- pokud vyrazím mimo město, dá se při 90km a nezdržování provozu jet za 6,5 litru;
- když budu vysloveně "dojit spotřebu" a například dojíždět ke značce "uzavřená obec" tak, abych u ní musel jen minimálně brzdit "na pade" (a budu tím zdržovat provoz), tak slezu i pod 6;
- když pofrčím 130 po dálnici, budu někde kolem 8,5 litru
- a když autu po dálnici dupnu na krk a pojedu "co to dá", budu mít rychlostní průměr kolem 150-155 (rafika pokud možno co nejdelší dobu nad 160km/h - auto má "papírovou" i skutečnou maximálku 171km/h = ověřeno GPS) a spotřebu nad 10 litříků...
Jinak autí je Roomster modelový ročník 2008, letní gumy Hankook Optimum, zimní Barum Continental Polaris s rozměry 195/55 R15. V zimě samozřejmě hlavně spotřeba po nastartování studeného motoru plus courání "kolem komína" dělá vír v nádrži...
- tatramacek
- tatramacek