Zalohovani Windows XP, rady a tipy.
Moderátor: Moderátoři
Musíš si nabootovat nějaký systém jen do paměti a uvidíš že to půjde bez problému. Já používám taky Hiren's Boot CD, kromě všemožných testů umí i klonování disků.
Musíš jen PC přinutit bootovat z CD (některé to umí při startu, ale většinou musíš do BIOSu). Při startu nějakého FreeDosu si to vytvoří v paměti virtuální disk, ze kterého všechno běží. Tím je HDD naprosto volný a nic nebrání programům v činosti.
Vybereš práci s disky a tam už je několik různých programů pro klonování.
Má to výhodu že si můžeš rovnou PC otestovat jestli je v pořádku.
Teď jsem v práci, ale večer ti můžu udělat podrobný návod, když budeš potřebovat.
Je fakt, že jsem ATIH 11 CZ instaloval z dodaného CD a dělal aktualizace z Internetu, které ovšem chování programu nezlepšily, ba naopak.
Jelikož mi to nedalo, stáhnul jsem aktuální verzi TI a Plus Packu (build 6597) a nainstaloval rovnou tuto verzi na testovací PC, a zdá se, že to online zálohování funguje.
Ale stále bych měl asi obavu nainstalovat to na PC běžného uživatele do rutinního provozu.
Zkoušel jsem i zálohu nabootováním CD s Acronis TIH 2011 CZ, a v tom normálním režimu (ne bezpečném) se mi často vůbec nezačla vytvářet a program přestal reagovat. V bezpečném režimu to šlo.
PC Hewlett Packard DC-7900 (to s problémy), OS Windows XP Professional SP3 CZ OEM - HP.
Většinou stejně musíš udělat kompletní zálohu v chráněném režimu, to se shodí systém a místo něj po restartu dočasně najede jiný. Je to totéž jako bootovací CD, jen je to jinak uživatelsky podáno.
Dělat pak kontrolu rozdílu už jde za běhu systému. Jenže jak víš že nová záloha už neobsahuje nějaký vir nebo jiný neřád?
Já prostě nainstaluji čistý systém včetně všech prgramů co uživatel bude potřebovat a udělám zálohu o které vím že je v pořádku.
Jakmile počítač začne zlobit jen se podívám co má navíc za programy, provedu obnovu, doplním požadované programy a udělám případně novou zálohu. Takhle vždy vím že obnovený systém je čistý a funkční. K čemu je mi sice novější, ale pochybná záloha? Jak si mám být jistý že ona záloha již není taky poškozená?
To co chceš Ty, tedy online zálohování jsem nikdy nezkoušel, protože to odporuje principu toho co chci od zálohy systému. To je dobré jen jako záloha uživatleských dat.
jak na NB tak na stolním PC.
neprováděl jsem žádná nastvení tohoto progamu nechal jsem vše defaultní.
Jarda