Ma cenu zamenit Athlon XP 2200+ za XP3000+

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Mourek »

no já bych už do toho neinvestoval nic. Pokud ta deska klekne což je možné tak tu modernizaci mužeš prodat na Aukru. k novému procáku vše nové, i RAM. Kdyby ti někdo daroval RAM zkus ro, ale může být problém s diskem , pomalý , fragmentovaný , realokované sektory atd.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Ako sa prejavi disk pri flashovych hrach? Nijako. Ak ano, tak to swapuje, lebo mas malo RAM.
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Disk s tím opravdu nemá nic společného. Myslím si, že nejvíc práce udělá více paměti, pokud možno rychlejší sběrnice a možná potom i lepší grafika. Procesor asi nezrychlí nic stejně jako disk.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

Stačí se podívat, za kolik se dnes prodávají DDR (první DDR, ne dvojka nebo trojka) moduly, a přejde tě chuť na nějaký upgrade...

U každé 'generace' RAM je potřeba ohlídat si, kdy jejich cena dosáhne dna, a v tu chvíli jich koupit co nejvíc.
U DDR se to stalo v roce 2006.
A DDR II už jsou, myslím, taky za zenitem...
keemo

#20 Příspěvek od keemo »

Rodicia dole pouzivaju PC podobnej konfig.: AMD neviemco 2600+ na 1,86ghz, 512MB ram NV GF 7600 a je to priserne. myslim ze vymena toho cpu by prilis velku vykonnostnu zmenu k lepsiemu nepriniesla...
robo

#21 Příspěvek od robo »

Testoval jsem tu hru z FB na jinem pc, co mam v dilne. Procesor Athlon XP2400+, grafika GF 6600, pamet DDR 1GB a disk je 160GB koupeny novy, tak ctrnact dnu zpet. A vysledek. Po nacteni hry mi zustane pres 300-400MB volne ram. A procak atakuje hranici 100 procent. Nebude to stejny vytizeni, jak u toho prvniho pc. Ale hratelnost, presneji nefunkcnost to hrat, bude asi stejna. Je to zmena nepatrna. Tu hru nehraji takze nevim jak na ni. Jen jsem si v zapalu, asi silne toxigologicky indisponovan, ze zvedavosti zridil ucet na FB. A podle rad i nastavil. A jedno za cas tam mrknu.
Je pravda ze cena DDR je nekrestanska ve srovnani s DDR3. Fakt hanba blit. A uz s tim nic nenadelam.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Habesan »

robo píše:a disk je 160GB koupeny novy, tak ctrnact dnu zpet.

Kupovat si dnes tak malý disk, se mi taky jeví nerentabilní.

Také jsi neuvedl, kde (a za kolik) bys ten Athlon XP3000+ pořídil.

Faktem je, že kdyby mi někdo dal (zadarmo) 3 kusy 1GB DDR, 4 kusy 120GB HDD a lepší CPU, tak bych svůj rezervní počítač taky vylepšil.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od forbidden »

Flash je opravdu náročnej. V práci byl jeden čas u některých jedinců problém s výkonem PC, když jsem se na to přišel podívat, zjistil jsem, že mají ve Firefoxu otevřených +- 10 různých oken. V každým samozřejmě spousty blbých flashových reklam. A rázem se s PC v podstatě nedalo pracovat (P4 2,4 Ghz). Řešením bylo zakázat flash reklamy a bylo to.
Jinak co si tak pamatuju, dřív se dala nastavovat kvalita renderování, normálně přes pravý tlačítko myši na tom přiblblým okně s flashem. Mohlo by to pomoc s výkonem. Jen nevím, jestli to tam ještě je.
hafca

#24 Příspěvek od hafca »

Paměť a procesor by tomu na co to robo chce měly trochu pomoct. Deska umí jen 2GB, ale na internet to v pohodě stačí. Cena se pohybuje kolem 1200,- a výš za 2x1GB/400MHz, což není zrovna málo na takovou starou sestavu. Grafika na to už takový vliv mít nebude. Nejvýkonější je ta 4650, jak už tady psal Jirka. A hlavně s ní bude nejspíš problém. ATI na AGP mají problémy s chipsety jinými než od Intelu. Kdybych kupoval novou, pak buď v krámu domluvit možnost instalace nebo vrácení. Nebo přes internet a případně jí do 14ti dnů vrátit. Prodělá se tak maximálně dvoje poštovné. V celé té sestavě mi chybí údaj o zdroji, aby to vůbec celé utáhl. Jestli je to nějaká stará chudinka, je opravdu na pováženou, jestli do toho vrážet tolik peněz. Ideální by bylo, půjčit si od někoho paměti a zkusit, co to s tím udělá. Tam bude asi nejlíp vidět změna k lepšímu a třeba by to stačilo.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“