Az po hardwarovem osetreni bude citac (treba 74HCT93) zapojeny na vystup citat s jednim stiskem prave o 1, je to spravne hardwarove osetrene tlacitko
Schema pre termostat (RTC / teplomer / rele / display ...)
Moderátor: Moderátoři
Az po hardwarovem osetreni bude citac (treba 74HCT93) zapojeny na vystup citat s jednim stiskem prave o 1, je to spravne hardwarove osetrene tlacitko
OK, tak ste ma presvedcili ... a uz su kondiky prec.
O softwerovom osetreni som cital ale nikdy som to nerobil ... vsak som v programovani PC zaciatocnik ... mam za sebou 1 mesiac s programatorom.
To WLAB, mtajovsky: super cas "xy" ... to je taka akademicka hodnota, kazdy o nej vie, kazdy o nej keca, ale ked sa opytam aka je to presne hodnota tak kazdy povie inu hodnotu
- Tlacitko na reset som dal. Ak to bude blbost tak to neosadim ...
Dalsie nedostatky / chyby a pod. Som otvoreny kazdej rade / doplneniu / vylepseniu...
Prajem pekny den.
M.
- Přílohy
-
pic2.sch.pdf- (17.39 KiB) Staženo 159 x
MrMarian píše:
To WLAB, mtajovsky: super cas "xy" ... to je taka akademicka hodnota, kazdy o nej vie, kazdy o nej keca, ale ked sa opytam aka je to presne hodnota tak kazdy povie inu hodnotu![]()
To asi proto, ze ono xy je to otazka konkretni aplikace a citu pro vec a zadna universalni (natoz presna) hodnota ani vzorec neexistuje, ja pouzivam xy obvykle v rozmezi 5-100ms, nejsasteji 10-20 ms
Je zvlastni, ze jak neketri lidi nemaji nejaka "presna cisla", jsou z toho nesvi...
- feliz_navidad
To WLAB: Pri realnych problemoch / rieseniach preferujem realne cisla, nie nejake akadamicke nikdy nekonciace debaty o spravnoti toho alebo oneho cisla. Ako vidis aj ja som sem hned hodil schemu a nie len teoreticky debatil o tom ze by bolo dobre nieco urobit ale nikto nevie co
To Chenzee: to je OK.
To feliz_navidad: Netrvam, ako som pisal maximalne to neosadim. A preco Vam vadi to tlacitko? Nejak vysvetlenie to je blbost mi nestaci ... sorry. A inak to tlacitko sluzi (ak sa nemylim) ako RESET u PC... Pouzili ste ho niekedy ale je to blbost?
Dakujem za cenne rady. Skusme sa posunut dalej a najdime dalsie chyby nedostaky a pod. aby som to mohol vyrobit plosak a postavit.
Pekny den.
M.
No a naopak, ak by som mal len inkrementačné tlačítko(len smerom hore) od 10-25, ako mám na termostate, tak ten čas môže byť dlhší, nakoniec tých hodnôt je len málo, a nech nemusím pri prípadnom prekmite to nastavovať znova.
a v podstate je to zbytočne kecov pre nič, hneď keď si vyskúšate zopár hodnôt oneskorenia, uvidíte o čom písem, a neni to naozaj nič akademické, skôr ide o príjemnosť ovládania
edit: ale máte pravdu, tak nejak automaticky som bral tlačítko ako tlačítko, ktorým nastavujem nejakú hodnotu. A k tomu tých funkcií ktoré môže mať je mnoho. Ja som sa ale takto učil pracovať s tlačítkami, a prišlo mi to také názorné celkom.
- feliz_navidad
MrMarian píše:To feliz_navidad: Netrvam, ako som pisal maximalne to neosadim. A preco Vam vadi to tlacitko? Nejak vysvetlenie to je blbost mi nestaci ... sorry. A inak to tlacitko sluzi (ak sa nemylim) ako RESET u PC... Pouzili ste ho niekedy ale je to blbost?
Je to opravdu blbost. Pokud dobře uděláš SW, tak PIC resetovat nepotřebuješ. No a pokud ho dobře neuděláš, tak taky ne
A aby sis nemyslel, že u Microchipu jsou blbci - ten PICDEMO je vývojová deska, tam to smysl v některých případech má.