Neony do PC - ustojí 14,2V ?

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pepe363

#16 Příspěvek od pepe363 »

Andrea píše:
mi-ro píše:Do báze? přece z kolektoru, přes odpor, filtrováno elytem ev připojenou ZD.

A jak, když podle té tvé teorie je mezi kolektorem a bází nolové napětí? Nulové napětí na odporu = nulový proud.

Ale mi-ro má pravdu. Při poklesu napětí jde ven ze hry ZD, která se uzavře. Ale tranzistor je stále udržován otevřený proudem z napájecího zdroje, přes rezistor a poté do báze.
Andrea

#17 Příspěvek od Andrea »

No jasně a pánové Kirchhoff s Ohmem se obrací v hrobě. :roll:
Jak může téct proud odporem, když je na něm nulové napětí? Nebo jak může být na odporu mezi C a B napětí, když Uce je 0.7V a Ube taky? To mi fakt vysvětli.
pepe363

#18 Příspěvek od pepe363 »

Dobré argumenty, ale proč se tedy tranzistory otevře, když na jeho bázi přiložim napětí přes omezovací odpor, a ze stejného zdroje napětí napojím žárovku na kolektor? Proč začne tedy svítit ? =) To zase potřebuju vysvětlit já =)
Andrea

#19 Příspěvek od Andrea »

:roll:
Když dáš žárovku do kolektoru a emitor na zem, tak to máš zapojený se společným emitorem, ale stabilizátor je se společným kolektorem (zátěž je v emitoru). Rozdíl mezi SE a SK tu nehodlám vysvětlovat, to si někde najdi. A hlavně jsem se ptala první, tak vysvětluj, no. :roll:
masar

#20 Příspěvek od masar »

pepe363 píše:... To zase potřebuju vysvětlit já =)

Zřejmě je toho víc, co potřebuješ vysvětlit. :wink:
Obrázek Obrázek
:wink:
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“