Navigace do aut
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
Nechápu jen ty displeje. Proč se vlastně nedělají pořád ty reflexní? Když je to vidět na slunci úplně nejlíp? U digitálního foťáku mám taky ten co svítí co není reflexní, a venku na slunci je to blbě vidět a žere to proud. A ty reflexní skoro nic nežerou.
Ten mobil Siemens S10 má jen 4 barvy, to je pravda, ale je na slunci vidět krásně. A počet barev je dán podle mě softwarem, a ne tím jestli je displej reflexní. Staré grafiky VGA taky uměly jen 16 barev, dnešní mají 32 bitové barvy a princip obrazovky je pořád stejný. Takže si myslím, že by nebyl problém vyrábět reflexní displeje s 32 bitovými barvami.
A měl bych dotaz - nešlo by z toho podsvíceného displeje udělat taky reflexní? Kdyby se na něj zespodu přilepila nějaká lesklá fólie?
- Philip_Fry
Jinak co se týká displejů, nastuduj si nějakou teorii třeba zde http://en.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display - současné displeje totiž používají jinou technologii a bez podsvícení to prostě nejde. Ten displej, co je na S10, je v podstatě jen hybrid, je to klasický STN displej s barevnými filtry...
Neřeš displej, s tím nic nenaděláš. Je to stejný jako kdybys tady hořekoval, proč se nedělají Trabanty, když byly tak príma a jednoduchý.
Kup si pořádnou navigaci a na mobil se vykašli. Na poštovní známce toho v autě moc neuvidíš.
Otestoval jsem si s ním navigaci se Seznam Mapy a Google Mapy. Mapy jsem si stáhl do mobilu off line.
Pokud srovnám navigaci Seznam a Google, tak mi v Česku mnohem lépe vyhovuje aplikace Seznam Mapy. Ten pohled na trasu v perspektivě u Googlu je méně přehledný a detaily jsou malé. Hlavně se mám dívat na cestu a ne hledět na navigaci. Seznam zobrazuje mapy ploché a v snadno čitelném rolišení tvaru křižovatek pouhým mrknutím.
Nedávno jsem musel jet do Brna na tři různé adresy. Bylo to příjemné a cesta do všech cílů bezproblémová. Držák na přední sklo mám z LIDLu za cca 120Kč.
Nejdažší a nejméně přesná navigace byla dosud moje manželka
Jsem zvědavý jak se Seznam pochlapí s hlasovou navigací pro Win (to slibujou už rok), ty mapy jsou lepší než u HERE.