Jaký procesor?

Diskuze a poradna o programátorech a programování různých obvodů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pitrb

#16 Příspěvek od pitrb »

Je obrovská řada uprocesorů a začátečník jako já se v tom orientuje dost špatně.... Já ve finále nechtěl slyšet "vyber si tenhle procesor protože je pro mě nejlepší".Jde o to,že jako začátečník nejsem schopen vymyslet a vyrobit si třeba vývojový kit,pač nevím co přesně budu nejčastěji používat a koupě nějakého hotové,jak jsem se tady dočetl mnohdy i neuspokojivého stojí docela slušné peníze..A je náročné schánět si informace o každém uprocesoru ,aby se pak dokázal rozhodnout,který je ten pravý..Do kterého vložím čas a peníze.Věřil jsem,že se mi podaří tady sehnat inforamace typu,používám tenhle vývojový kit a tenhle simulátor.Podle tohodle jsem se chtěl rozhodnout do kterého se pustím a seženu si potřebnou dokumentaci k němu :-).
Ale aspoň jsme při dalším hledání narazil na mnou výše zmiňovaný simulátor pro 8051 :-)
Andrea

#17 Příspěvek od Andrea »

ADuC812 není simulátor, ADuC812 je mikrokontroler. :wink:
pitrb

#18 Příspěvek od pitrb »

Ale mě se v něm docela dařilo..Je tam vidět chování portů,registrů,časovačů.....Já měl za to,že takhle má vypadat simulátor :-)
Andrea

#19 Příspěvek od Andrea »

Asi máš na mysli ADsim812.
pitrb

#20 Příspěvek od pitrb »

Pravdu máš,prográmek se jmenuje ADsim812 :-)
kuto

#21 Příspěvek od kuto »

Andreo mas pravdu, ale nechtel jsem aby se do me nekdo pustil, ze odsuzuju pic. Koukal jsem po nich, kdyz byla novinka rada 16xxx a ty me teda s uspechem odradily a uz jsem se k nim nikdy nevratil, takze o novych radach nevim nic.

pitrb: Pokud by slo o AVR, tak zadny kit nepotrebujes (naprosto zbytecne utraceny penize, ale jestli nevis co s nima, tak proc ne), ja zadny kit nikdy nemel ani k armu a presto s nima pracuju :) Staci ti nakreslit si plosnak, kde bude mcu, krystal, tlacitko na reset, konektor pro programovani a obycejny pinovy listy pro pripojovani periferii k portum, mozna par ledek napojenych primo na porty. Samozrejme te neznam a nevim co vsechno umis a jake mas zkusenosti s bastlenim. Ale doufam ze tohle zvladnes. Aby z tebe nebyl dalsi programator bez praktickych zkusenosti, jako na jinych forech, kde lidi pisou, ze maj naprogramovany procesor a ptaj se jak maj spocitat odpor k ledce.
Prekladac mas zadarmo jak pro asm tak pro C a simulator taky.
Crifodo

#22 Příspěvek od Crifodo »

Andrea píše:Masochismus? :sm: :twisted:

poznal jsem i pár takových, co masochujou s 8080, 80180 a tak všelijak podobně...
kuto

#23 Příspěvek od kuto »

Jasne, ale to je spis z nostalgie, nebo zabavy (nutnosti) s tim delat :) Tady ale byl dotaz, s cim se ma zacit ucit pracovat a zrovna tyhle typy bych do tehle kategorie nedaval :) Ja mam treba takovou uchylku na Z80, ale urcite bych se ji dnes uz neucil programovat :D
Banda

#24 Příspěvek od Banda »

>pitrb: udělal jsi to správně, chválím tě. Pokračuj a jestli budu mít někdy cestu do VM, tak se stavím podívat, jak jsi pokročil. Ale asi ti moc nepomohu, já dělám s PIC :?
jnd
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od jnd »

kuto píše:pitrb: Pokud by slo o AVR, tak zadny kit nepotrebujes (naprosto zbytecne utraceny penize, ale jestli nevis co s nima, tak proc ne), ja zadny kit nikdy nemel ani k armu a presto s nima pracuju :)

Když dnes seženeš kit i debuggerem za dvě stovky tak mi přijde zase zbytečný trávit času výrobou doma
kuto

#26 Příspěvek od kuto »

No ja nevim na co kit. Rovnou si udelam desku pro finalni vyrobek.
voitano

#27 Příspěvek od voitano »

PITRB: pokud nejsi ještě rozhodnut pro jaký typ proces. se rozhodneš.....

Tip 1. řada AVR ATMEGA od Atmelu - integrované vývojové prostředí, ISP (programování v aplikaci), JTAG ladělní a krokování v reálné aplikaci , programování jak v C tak v assembleru, pouzdra jak DIP, tak SMD

Tip2 : STM8S Value Line - za pár kaček levné vývojové prostředí, preferovaný jazyk je spíše C, menší nevýhoda (jak pro koho) - velmi malá pouzdra , tudíš DPS obtížnější na výrobu. Více na www.mcu.cz
Další typy neznám, nemohu porovnat

Pokud to myslíš vážněji, tak STM32-VL DISCOVERY
frca
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od frca »

Muj tip je Freescale HCS08 a tento programator http://hw.cz/teorieapraxe/programovani/ ... 8-hcs12-a-
Programovat se da jak v C, tak v asm.
Odpovědět

Zpět na „Programování PIC, ATMEL, EEPROM a dalších obvodů“