MA1458

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fero7

#16 Příspěvek od fero7 »

A mozes upresnit v com sa to moze prejavit problem?
Rad sa necham poucit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když si vzpomínám na svoje klukovské začátky, tak na 1458 jsme koukali jak na zjevení, co to je za dokonalý OZ. Něco jako rychlost přeběhu byl termín naprosto neznámý. Časem se ale "zjistilo", že ne všechny OZ jsou vhodné třeba na oddělování řádkové synchronizace v televizním signálu a prostě na výstupu nejenom že nebyl 15kHz obdélník, ale nebylo tam většinou vůbec nic. To byly časy - hodiny bádání a nahrazování logikou TTL či ECL (DTL) v lineárním režimu...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

Mně na MA1458 hlavně vždycky vadilo, že se nechová jako integrovaný obvod, to znamená že ji nelze v zapojení vzít a nahradit libovoným dalším kusem - je potřeba ji "dolaďovat", jako by to byl diskrétní tranzistor. Prostě kde jeden kus chodil, tam mohly, ale nemusely chodit další 3 - až čtvrtý (v krajním případě třeba i desátý nebo taky žádný !!!) fungoval. Pokud se nepodařilo najít fungující kus, muselo se improvizovat - nakonec už mne nejrůznější improvizace přestaly bavit a cpal jsem všude B082 nebo později TL072 - ty chodily vždy a všude všecky, do lepších nf zařízení jsem dával 5532 nebo další lepší typy - a měl jsem klid. Ani do Batestu jsem 1458 nedával, přesnější a opakovatelnější výsledky mi vycházely s LM358 a podobnými typy...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Součástky“