Pentium D vs pentium dual core

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

workhard píše:Ale tím pádem CORE procesory jsou novější a s architekturou P4 už nemají nic společného :?:

Ano, Core vychadza z Pentia M a to vychadza z Pentia III. Pentium 4 sa ukazalo ako slepa vetva vyvoja, tak to radsej Intel zahodil.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Ať je to tak nebo tak, jaký vliv to má na hry ? Konkrétně, kde má to plus na ty hry ? A o to tady jde přece v první řadě.
rnbw

#18 Příspěvek od rnbw »

Pri rovnakej frekvencii vyssi vykon. Ale porovnat tie dva konkretne CPU vykonnostne si nedovoim, to treba otestovat.
Basic
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Basic »

Třeba GTA IV je na procesor pěkně žravý.
hafca

#20 Příspěvek od hafca »

Protože je to předělávka. Většinou to, co je přímo pro PC je náročné hlavně na výkon grafické karty a až v druhém sledu je procesor a taky operační paměť. V určitém momentu sice procesor brzdí grafiku, ale to je většinou už dost extrémní nepoměr výkonu procesoru a grafiky.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
petr_

#21 Příspěvek od petr_ »

Pentium dual core bude výkonější. Navíc vzhledem n nižší základní frekvenci má mnohem větší potencíál k taktování. Já dával kamarádovi ze základních 1.8GHz na 3. Funguje dodnes.
Basic
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Basic »

Jo to můžu potvrdit, taky mám Dual Core E6300 2,8 GHz a mám to nataktovaný už přes rok a půl na 3,5 GHz s BOX CHLADIČEM !! Kdybych nebyl línej koupit nějakej pořádnej tak takových 4,3 GHZ by to zvládlo.
Premekapac

#23 Příspěvek od Premekapac »

Osobně bych šel do něčeho novějšího - třeba řada E5xxx, jsou to velice levné procesory s celkem slušným výkonem. E2160 je dneska už téměř historický kousek. Pokud nasadíš výkonnější grafiku a kámoš bude chtít hrát nové hry ve vysokém rozlišení, tak bude ale téměř jakýkoliv Dual Core s výkonností na hraně. Přeci jenom jsou to všechno už starší procesory nižší cenové kategorie. Ono dvě podmínky - "nízkorozpočtový" a "herní" nejde moc do sebe. Znám ze své osobní zkušenosti :lol: .
p32

#24 Příspěvek od p32 »

Ano, a grafika asi bude stačit jen obyčejná, že ? :wink:
Premekapac

#25 Příspěvek od Premekapac »

Teď nevím, jak tomu mám rozumět... Samozřejmě grafika musí být také alespoň střední třídy, pokud to má být herní počítač. Jak jsem ale psal - herní a nízkorozpočtový nejde moc do sebe...

Přemek
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“